Anasayfa Haber PlayStation 5 Kullanıcı Arayüzü Tanıtıldı

PlayStation 5 Kullanıcı Arayüzü Tanıtıldı

PlayStation 5 kullanıcı arayüzü

Uzunca süren bekleyişin ardından PlayStation 5 kullanıcı arayüzü yayınlanan videoyla beraber resmi olarak tanıtıldı.

PS5 için geri sayım devam ederken, Sony bugün yapmış olduğu duyuruyla beraber bir süredir sızıntı haberlerine konu olan PlayStation 5’in kullanıcı arayüzünü tanıttı. Peki, PlayStation 5 kullanıcı arayüzü ile birlikte ne gibi yenilikler oyunculara sunulacak? Gelin, PS5’in yeni kullanıcı arayüzüne yakından göz atalım.

Sony kısa bir süre önce yayınlanmış olduğu videoyla beraber PlayStation 5 arayüzüyle ilgili ilk detayları kullanıcılarla paylaştı. Yaklaşık 12 dakika uzunluğundaki ilk bakış videosuyla beraber gün yüzüne çıkan PlayStation 5 kullanıcı arayüzü, minimalist ve şık görüntüsüyle ön plana çıkmayı başarıyor.

İşlevsel ve kullanışlı yapısının yanı sıra yeni özelliklere de ev sahipliği yapan kullanıcı arayüzü, ayrıca Kontrol Merkezi olarak adlandırılan bir menüyle beraber geliyor.

PlayStation 5 kullanıcı arayüzüSony’nin açıklamalarına göre bu Kontrol Merkezi sayesinde kullanıcılar PS5 ile ilgili ihtiyaç duyacağı her şeye tek bir noktadan oldukça hızlı bir şekilde erişim sağlayabilecekler. Oyuncular bu kontrol merkezine ise PS5’in kontrolcüsü olan DualSense’in üzerinde bulunan PlayStaion logosuna basarak erişebilecekler.

Bunun yanı sıra PS5’in kullanıcı arayüzü “Etkinlikler” olarak adlandırılan yeni bir sayfayı da bünyesinde bulunduracak. Bahsi geçen “Etkinlikler” sayfası sayesinde de oyuncular bu sayfa üzerinde yer alan bazı aktivitelere tıklayarak oyundaki ilgili bölümlere de direkt olarak geçiş yapabilecekler. Böylece oyuncuların boş yere vakit kaybetmesinin de önüne geçecek olan Sony, aynı zamanda daha akıcı ve hızlı bir PlayStation deneyimini de kullanıcılara sunacak. Dilerseniz, lafı daha fazla uzatmadan sizleri yayınlanan ilk bakış videosu ile baş başa bırakalım.

PlayStation 5 Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylarda düzenlemiş olduğu PS5 Showcase konferansı sırasında PlayStation 5 fiyatı ve çıkış tarihi de resmi olarak açıklanmıştı. Bu kısımdaysa 19 Kasım tarihinde Avrupa’da satışa sunulacağı ifade edilen konsolun standart versiyonunun fiyatı 499 Dolar, Digital versiyonununsa fiyatı 399 dolar olarak açıklanmıştı

PlayStation 5 Teknik Özellikleri

Bileşen Özellik
CPU 3.5 GHz’de 8x Zen 2 Çekirdek (Değişken Frekans)
GPU 2.23 GHz’de 36 CU (Değişken Frekans), 10.28 TFLOP
GPU Mimarisi Özelleştirilmiş RDNA 2
Bellek 16 GB GDDR6/256-bit
Bellek Bant Genişliği 448GB/s
G/Ç İş Hacmi 5.5GB / s (Ham), Tipik 8-9GB / s (Sıkıştırılmış)
Depolama 825 GB Özelleştirilmiş SSD
Genişletilebilir Depolama NVMe SSD Slotu
Harici Depolama USB HDD Desteği
Optik Sürücü (İsteğe Bağlı) 4K UHD Blu-ray Sürücü