Anasayfa Haber YouTube, Covid-19 Aşıları Hakkında Yanlış Bilgi Veren İçerikleri Kaldıracak

YouTube, Covid-19 Aşıları Hakkında Yanlış Bilgi Veren İçerikleri Kaldıracak

YouTube COVID-19 aşıları

YouTube ,Covid-19 aşıları ile ilgili yanlış bilgiler içeren videoları kaldıracağını duyurdu.

Popüler video paylaşım platformu YouTube, Covid-19 Hakkında Yanlış Bilgilendirme Politikası‘na bugün bazı yeni kurallar ekledi. Bu doğrultuda ise YouTube, Covid-19 aşıları hakkında yanlış bilgiler içeren içeriklerin tespit edilerek platformdan kaldıracağını duyurdu.

Bildiğiniz üzere, daha önceden de birçok sosyal medya platformu Covid-19 hakkında yanlış bilgilerin yayılmaması adına farklı farklı önlemler almıştı. Alınan bu önlemler kapsamındaysa sosyal medya platformları, Covid-19 pandemisi ile ilgili ortaya atılan ve doğruluk payı olmayan komplo teorilerinin de önüne geçmeyi hedeflemişti.

Bu doğrultudaysa YouTube, koronavirüs ile mücadele kapsamında hazırlamamış olduğu, Koronavirüs Hakkında Yanlış Bilgilendirme Politikası‘na önemli maddeler ekledi.

Eklemiş olduğu maddelerle beraber video paylaşım platformu, Covid-19 aşılarıyla ilgili yanlış bilgi içeren videoların yayından kaldırılabileceğini kamuoyuna duyurdu.

YouTube Covid-19 aşıları Bu kısımda Dünya Sağlık Örgütü‘nün uzman fikir birliğiyle çelişen ve doğruluğu kanıtlanmamış olan bilgileri içeren videoların kaldırılabileceğini ifade eden YouTube, böylelikle kullanıcıları tedirgin eden içeriklerin de yayılmasını engelleyebilecek.

Hatırlarsanız, daha önceden de YouTube üzerinde Covid-19 aşısı ile ilgili çeşitli komplo teorileri ortaya atılmıştı. Bu komplo teorilerinden birinde aşının kısırlığa neden olduğu hatta aşının insanları öldürebileceği de iddia edilmişti. Bugün ise eklenen maddelerle beraber bunun gibi asılsız ve doğruluğu kanıtlanmamış iddiaların platformdan kaldırılacağı belirtildi.

Bunun yanı sıra koronavirüsle ilgili yanlış bilgileri içeren videoların da Şubat ayından beri kaldırıldığını da ifade eden YouTube, ayrıca bugüne kadar koronavirüs hakkında yanlış bilgi içeren toplam 200.000‘den fazla videonun da kaldırıldığını açıkladı.