Anasayfa Haber RX 6900 XT, 2.4 GHz Saat Hızlarına Erişebilir

RX 6900 XT, 2.4 GHz Saat Hızlarına Erişebilir

Üst sınıf Navi 21 XT GPU, son raporlara göre 2.4 GHz frekans hızlarına ulaşabilecek. Bu GPU muhtemelen RX 6900 XT modelini temsil ediyor ve 16 GB GDDR6 belleğe sahip olacak.

Radeon RX 6900 XT model amiral gemisinde kullanılması beklenen Navi 21 XT Big Navi grafik yongasının özellikleri, genellikle güvenilir bilgiler sunan Patrick Schur tarafından rapor edildi. Gelen verilere bakılırsa yeni ekran kartında yüksek saat hızlarıyla karşılaşacağız.

Navi 21 XT GPU’nun, bir tüketici sınıfı masaüstü ekran kartında göreceğimiz en yüksek frekans hızları olan 2.4 GHz seviyesinde oyun saatine sahip olacağı söyleniyor. Aynı zamanda oyun ve boost saatlerinin farklı olduğunu düşünürsek, özel tasarım modellerin daha da yüksek frekanslara ulaşmasını bekleyebiliriz. Zira oyun saati GPU’nun oyunlarda koruyabileceği ortalama hızı gösterirken, boost saati yonganın erişebileceği en yüksek frekansları temsil ediyor.

Öte yandan kartın 255W’lık bir TGP’ye (Toplam Grafik Gücü) sahip olduğu söyleniyor. Bu terim ise yalnızca GPU için değil, kartın genel gücü için kullanılıyor. Bunun yanında Radeon RX 6900 XT olduğu bildirilen Navi 21 XT GPU tabanlı ekran kartının, daha önceki çeşitli sızıntılarda da gördüğümüz gibi 16 GB GDDR6 belleğe sahip olduğu eklenmiş.

RX 6900 XTModel isminin RX 6900 XT olduğu söylenen kartın performans ölçümlerine de bakalım. AMD, son Ryzen 5000 sunumunda GPU adı belirtmeden bazı sonuçlar paylaşmıştı. 4K çözünürlük ve en yüksek ayarlarda yapılan testler, bu ekran kartının RTX 3080 ile mücadele edebileceğini gösteriyor.

Son olarak, önceki raporlara göre daha hızlı bir “Navi 21 XTX” varyantının var olduğu da söylentiler arasında.

Bir yorum

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version