Anasayfa Mobil Realme 7 Pro İncelemesi

Realme 7 Pro İncelemesi

realme 7 Pro

Realme 7 Pro incelemesi beraber Realme’nin yeni nesil akıllı telefonun teknik özelliklerine, tasarım detaylarına ve sergilemiş olduğu performansına yakından göz atıyoruz.

Realme 7 Pro incelemesi ile karşınızdayız. Realme 7 Pro özellikleri ve fiyatından bahsettiğimiz bu inceleme videosunda, aynı zamanda yeni nesil akıllı telefonun tasarımını ve sergilemiş olduğu performansını da değerlendiriyoruz. İşte karşınızda Realme 7 Pro inceleme videosu!

Realme 7 Pro Özellikleri – Ekran

Realme 7 Pro, 6.4 inç büyüklüğündeki Super AMOLED ekranın üzerine kuruluyor. 180Hz dokunma örnekleme hızına sahip olan bu ekran ise kullanıcılara 2400×1080 piksel çözünürlük ve 60Hz ekran yenileme hızı gibi değerleri de sunuyor.

Realme 7 Pro incelemesi
Realme 7 Pro incelemesi

Bunun haricinde yüzde 90.8 ekran-kasa oranıyla beraber gelen telefon, ayrıca sahip olduğu ekran teknolojisiyle de güneş ışığı altında bile sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

Realme 7 Pro Tasarımı

Realme 7 Pro tasarımıyla da dikkat çekmeyi başarıyor. Bu kısımda serinin yeni telefonun hem arka yüzeyinde hem de kenar çerçevelerinde plastik bir malzeme kullanıldığını görmekteyiz. Ancak, cihazın arka yüzeyinde ve kenar çerçevelerinde her ne kadar plastik bir malzeme kullanılmış olsa da, kavisli tasarım sayesinde söz konusu cihaz kullanıcıya premium hissiyatı veriyor.

Bunun yanı sıra tasarımıyla sınıfındaki cihazlar arasında dikkat çekmeyi başaran telefonun, 182 gram ağırlığında ve 8.7 mm inceliğinde olduğunu da belirtelim.

Realme 7 Pro incelemesi Realme 7 Pro Özellikleri – İşlemci ve Batarya

Genel anlamda göze hitap eden bir tasarıma ev sahipliği yapan orta segment telefon, ayrıca donanım özellikleriyle de dikkat çekiyor. Bu kısımda ise Realme’nin yeni nesil telefonu 2.3GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli Snapdragon 720G işlemcisinden güç alıyor. 8 nm fabrikasyon süreciyle üretilen bu işlemciye ise 8 GB LPDDR4x RAM ve UFS 2.1 temelli 128 GB dahili hafıza seçeneği eşlik ediyor.

Tüm bu özellikleri haricinde Realme’nin yeni nesil telefonu 65W SuperDart hızlı şarj destekli 4.500 mAh boyutundaki bir bataryadan besleniyor. İnceleme videomuzda da değindiğimiz gibi söz konusu bu 65W SuperDart Şarj ise, 7 Pro’nun 4.500 mAh boyutundaki bataryasını yüzde 0’dan yüzde 50’ye 12 dakikada, yüzde 0’dan yüzde 100’e ise sadece 34 dakikada şarj edebiliyor.

Realme 7 Pro özellikleri Kullanıcıların hızlı şarj ihtiyacını oldukça iyi bir şekilde karşılayan Realme’nin yeni nesil telefonu, ayrıca 3 dakikalık dolumla 2.5 saat boyunca YouTube veya 2 saat Instagram deneyimi sunuyor.

Aynı zamanda oyun sırasında 30 dakika içerisinde yüzde 43 seviyesine kadar şarj olabilen telefonun, 65W’lık hızlı şarj cihazı böylece yoğun kullanım sırasında da kullanıcılara sorunsuz bir deneyim vadediyor.

Realme 7 Pro Kamera Özellikleri

Realme 7 serinin tepe modeli inceleme videomuzda da bahsettiğimiz gibi dörtlü arka kamera kurulumuna ev sahipliği yapıyor. Bu kısımda ise bizleri 64 MP çözünürlüğündeki Sony IMX682 ana kamera, 8 MP 119 derece görüş açısı sunan ultra geniş açılı kamera, 2 MP Siyah ve Portre kamerası ve 2 MP makro lens karşılıyor.

64 MP’lik ana kameraya sahip olan cihazın hem gündüz hem de gece çekimlerinde oldukça iyi bir performans sergiliyor. Bunun haricinde yapay zeka desteği sayesinde de birbirinden kaliteli fotoğraf ve videolar çekmemize olanak sağlayan telefon Pro Gece Manzarası Modu, Ultra Gece Manzarası Video Modu, Yıldız Modu gibi kamera modlarını da bünyesinde bulunduruyor.

Realme 7 Pro özellikleri Ayrıca düşük ışıklı ortamlarda sahip olduğu Düşük Işık Modu sayesinde de oldukça başarılı işlere imza atan telefonun ön tarafında ise 32 Megapiksel ultra yüksek çözünürlüklü bir selfie kamerası bulunuyor. F/2.5 diyafram açıklığında olan bu selfie kamerası da oldukça kaliteli ve net selfiler çekmenize olanak sağlıyor.

Realme 7 Pro Fiyatı Ne Kadar?

Kısa bir süre önce Türkiye lansmanı gerçekleştirilen Realme 7 Pro fiyatı ile de dikkat çekmeyi başarıyor. Dörtlü arka kameraya, Snapdragon 720G işlemcisine, 8 GB RAM’a ve 65W hızlı şarj desteğine sahip olan telefonun fiyatı ise 3.999 TL olarak karşımıza çıkıyor.

Realme 7 Pro Teknik Özellikleri

  • Ağırlık: 182 gram
  • Boyutlar: 160.9 mm x 74.3 mm x 8.7 mm
  • Ekran: 6.4 inç boyutundaki Super AMOLED ekran, 2400×1080 FHD+ çözünürlük
  • Ekran-Gövde Oranı: Yüzde 90.8
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 720G (8nm) Sekiz çekirdekli, 2.3GHz’e kadar
  • Grafik Birimi: Adreno 618
  • Batarya: 65W SuperDarj Şarj destekli 4.500 mAh boyutundaki batarya
  • Bellek: 8 GB LPDDR4x (çift kanallı)
  • Depolama: 128 GB dahili hafıza UFS 2.1
  • Arka Kamera: 64 MP Sony IMX682 f/1.8 Ultra yüksek çözünürlüklü geniş açılı kamera + 8 MP f/2.3 Ultra Geniş Açılı Lens + 2 MP f/2.4 Siyah Beyaz Portre kamerası + 2 MP f/2.4 Makro lens
  • Fotoğrafçılık İşlevi: 64MP Modu, Pro Gece Manzarası, Yıldız Modu, Süper Gece Manzarası, Panoramik Görüntü, Uzman Modu, Hızlı Çekim, Portre Modu, HDR, Ultra Geniş Açılı Mod, Ultra makro Modu, Yapay Zeka sahne tanıma, Yapay Zeka Güzellik, Filtre, Chroma Boost, Ağır Çekim, Bokeh Efekti
  • Ön Kamera: 32 MP geniş açılı kamera FOV 85°, f/2.5