Anasayfa Haber SSD Fiyatlarında %10-15 Düşüş Bekleniyor

SSD Fiyatlarında %10-15 Düşüş Bekleniyor

SSD Fiyatları %10-15 Civarında Düşebilir

2020 yılının ilk çeyreği ve 2021 başları dahil olmak üzere bellek pazarında fiyatların düşüş göstereceği öngörülüyor. SSD fiyatlarındaki düşüş %15 seviyesinde beklenirken, RAM fiyatlarında ise %10 beklentisi mevcut.

Geçtiğimiz aylarda SSD ve RAM fiyatlarının yıl boyunca düşüş gösterebileceğini yazmıştık. Üstelik bu düşüşün 2021 yılında da devam etmesi muhtemel. TrendForce ise bu konuyla ilgili güncel bir rapor yayınladı.

TrendForce‘a göre hem DRAM hem de NAND flaş yongalar açısından bellek pazarında aşırı bir arz söz konusu. Bu aşırı arz 2020 yılının 4. çeyreği için %10 civarında daha düşük fiyatlar anlamına gelecek ve 2021’de daha fazla fiyat düşüşü yaşanması bekleniyor. Yonga tedarik sürecinde yaşanan fiyat düşüşleri ise son tüketiciye ulaşacak olan SSD ve RAM fiyatlarının düşmesine neden olacak.

Bunun yanında Storage Newsletter‘dan gelen farklı bir raporda, yine 2020 son çeyrekte NAND flash satış fiyatlarında ortalama %10’luk bir düşüş öngörülüyor. 2021 yılının ilk çeyreğinde ise bu düşüşün %15 seviyesine varması muhtemel.

Elbette tüm bunlar şu anda tamamen tahmine dayanıyor ve bellek fiyatlandırmalarında aşağı yönlü hareketlere dikkat çekilmiş. Fiyat düşüşleri ile daha fazla sayıda kullanıcı SSD’lere geçiş yapabilir ve sabit disklerin sayısının artık gün geçtikçe azaldığını görebiliriz.