Anasayfa Haber iPhone 12 Ters Kablosuz Şarj Desteği Sunabilir

iPhone 12 Ters Kablosuz Şarj Desteği Sunabilir

iPhone 12 Ters Kablosuz Şarj

iPhone 12 ters kablosuz şarj özelliği ile potansiyel bir Apple aksesuarını şarj edebilecek.

iPhone 12 serisi, Apple tarafından 13 Ekim tarihinde MagSafe şarj özelliği ile birlikte tanıtılmıştı. Bu özellik, bir şarj cihazını manyetik olarak kablosuz şarj için uygun konumda tutmasıyla öne çıkıyor. Öte yandan, yeni kablosuz şarj teknolojisiyle ilgili olarak şirketin başka planlarının da olduğu görülüyor.

Apple’ın FCC başvurusuna göre, bu cihazlar 5W güce kadar ters kablosuz şarj da destekleyebilir. Mevcut durumda iPhone’lar tarafından şarj edilebilecek tek cihaz ise harici bir potansiyel Apple aksesuarı ile sınırlı kalacak gibi.

Ters kablosuz şarj halihazırda Huawei ve Samsung gibi şirketlerce kullanılıyor. Teknolojinin bir başka bir telefonu şarj etmekle değil, daha çok kendi çevre birimlerinizi şarj etmekle ilgili olduğunu da belirtelim. Örneğin, AirPods için kablosuz şarj kutunuz varsa, bunu şarj etmek için telefonunuzu kullanabilirsiniz veya bir Apple Watch da şarj edebilirsiniz.

Apple’ın gerçekleştirdiği son lansmanda bunu duyurmamasının sebebi ise, ilgili aksesuarın henüz hazır olmaması olabilir. Belki de özellik yeni AirPods’ların yakında olduğu anlamına da gelebilir.