Anasayfa Haber iPhone 12 Tanıtıldı! iPhone 12 Fiyatı ve Özellikleri

iPhone 12 Tanıtıldı! iPhone 12 Fiyatı ve Özellikleri

iPhone 12 Mini fiyatı ve özellikleri

Uzunca bir süredir sızıntılara konu olan iPhone 12 özellikleri ve fiyatı sonunda resmiyet kazandı.

Büyük gün geldi çattı ve Apple dört yeni iPhone modeli ile karşımıza çıktı. Biz de sizler için hazırlamış olduğumuz bu yazımızla beraber uzunca bir süredir sızıntı haberlerine konu olan iPhone 12 fiyatı ve özellikleri hakkında açıklanan resmi detayları bir araya getirdik. Peki, iPhone 12 özellikleri ve fiyatı ile kullanıcılara neler sunuyor?  İşte karşınızda Apple’ın yeni iPhone modeli!

iPhone 12 Özellikleri

iPhone 12, özellikleri bakımından serinin ortanca modeli olarak karşımıza çıkıyor. Serinin standart modeli ise daha önceki sızıntılarda olduğu gibi 6.1 inçlik Super Retina XDR ekranın üzerine kuruluyor. HDR10 destekli bu ekran ise etkinlik sırasında belirtiği gibi özel olarak geliştirilen seramik kalkan ile korunuyor. Bu geliştirilen ekran koruması sayesinde de yeni nesil iPhone modeli düşmelere karşı 4 kat daha dayanıklılık sergiliyor.

Tasarım Detayları

Tasarım bakımından da bu sene yeni nesil iPhone modellerinde de bir takım değişikliğe giden Apple, bu kısımda ise yeni iPhone modelinde köşeli bir kasaya yer veriyor. Bunun dışında serinin diğer modellerine kıyasla yüzde 11 ince bir kasayla gelen iPhone 12‘nin, ayrıca yüzde 16 daha hafif olduğuna da özellikle dikkat çekiliyor.

iPhone 12 fiyatı ve özellikleri Cihazın ön tarafında ise bizleri serinin önceki modellerinde olduğu gibi bir ekran çentiği karşılıyor. Bu ekran çentiğinde ise 12 Megapiskel çözünürlüklü bir ön kameraya ve Face ID sensörüne yer veriliyor.

Serinin ortanca modeli olarak lanse edilen iPhone 12, aynı zamanda siyah, beyaz, mavi, yeşil ve kırmızı olmak üzere 5 farklı renk seçeneğiyle beraber satışa sunuluyor.

Geçtiğimiz yıl iPhone 11 modelinde de çift kamera kurulumuna yer veren Apple, bu kısımda da ultra geniş açılı kamera sensörüne sahip olan çift kamera kurulumuyla karşımıza çıkıyor.

Bu kameralar ise sırasıyla f/1.6 12 Megapiksel ana ve f/2.4 diyafram açıklığındaki 12 Megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açı olarak karşımıza çıkıyor. Bu geniş açılı kamera ise kullanıcılara 120 derece görüş açısı sunuyor. Aynı zamanda etkinlik sırasında yapılan açıklamaya göre bu geniş açılı kameranın gece modu desteklediği de ifade ediliyor.

iPhone 12 fiyatı ve özellikleri Bunun yanı sıra etkinlik sırasında açıklanan bir diğer önemli detay ise Smart HDR 3 olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayede de yeni nesil iPhone modeli kamerasıyla da oldukça kaliteli bir performans sergiliyor.

Aynı zamanda söz konusu bu kameraların performansına da değinen Apple, bu kısımda ise serinin yeni telefonlarıyla birlikte 120 fps veya 240 fps’de 4K video çekimleri yapabileceğini müjdeledi. Böylece kullanıcıların daha profesyonel video çekimleri yapmasına olanak sağlayacak olan firma, kamera kısmında da kullanıcılara oldukça kaliteli bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Tüm bu detayları bir kenara bırakıp cihazın ön tarafına geldiğimizde ise bizleri 12 Megapiksellik TrueDepth sensörü karşılıyor. Bu kamera sensörü sayesinde de 4K/60 fps değerinde video kaydı yapılabiliyor. Ayrıca, Apple’ın söylediğine göre bu kamera Gece Modu sırasında da oldukça kaliteli fotoğraflar çekebiliyor.

iPhone 12 fiyatı

iPhone 12 Özellikleri – Donanım

iPhone 12 özellikleri hakkında açıklanan bir diğer önemli detaysa Apple A14 Bionic işlemcisi olarak karşımıza çıkıyor. Bildiğiniz üzere, Apple 15 Eylül tarihindeki Time Files etkinliğinde A14 Bionic işlemcisinden güç alan iPad modellerini duyurmuştu.

Şimdi de kullanıcıların karşısına A14 Bionic işlemcili iPhone 12 modelleri ile çıkan Apple, bu kısımda ise daha hızlı bir akıllı telefon deneyimini kullanıcılara sunmayı hedefliyor.

5nm sürecinde üretilen ilk yonga unvanına sahip olan A14, sahip olduğu özelliklerle ön plana çıkmayı başarıyor. Mobil cihazların yanı sıra firmanın masaüstü bilgisayarlarının da hesaba katılarak tasarlanan bu işlemcinin, serinin önceki modellerine kıyasla yüzde 40 daha hızlı işlem yapabildiği ifade ediliyor.

Grafik tarafında ise yüzde 30 oranında bir performans artışına da ev sahipliği yapan işlemcinin, aynı zamanda firmanın yakın gelecekte piyasaya sunulacak olan masaüstü bilgisayarlarında da kullanılması bekleniyor.

TSMC tarafınca 5nm sürecinde üretilen bu işlemci, üretim teknolojisi sayesinde 11.8 milyar transistör yoğunluğuna da ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra söz konusu işlemcinin 6 çekirdekten oluştuğu belirtiliyor. Bahsi geçen bu 6 çekirdekten 4 tanesinin yüksek verimlilik 2 tanesinin ise yüksek performans çekirdekleri olduğu belirtiliyor. Bunun haricinde 16 çekirdekli bir Nöral ağ motoruna da sahip olan işlemci, bu sayede saniyede 11 trilyon işlem de yapabiliyor.

Bu özelliklerin haricinde özel olarak geliştirilen bir makine öğrenme hızlandırıcısını da bünyesinde bulunduran A14 Bionic, böylece öğrenme hesaplamalarını da önceki nesle göre 10 kat daha hızlı yapabiliyor.

Apple’ın geliştirmiş olduğu bu işlemciye ise 4 GB RAM ve 64/128/256 GB dahili hafıza seçenekleri eşlik ediyor.

iPhone 12 Fiyatı

Etkinlik sırasında aynı zamanda iPhone 12 fiyatı da resmi olarak açıklandı. Yapılan açıklamaya göre 6.1 inçlik iPhone 12’nin 799 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacağı belirtildi.

iPhone 12 Teknik Özellikleri

  • Ekran: 6.1 inç BOE üretimi Super Retina ekran, 460 PPI yoğunluk – 2532 x 1170 piksel çözünürlük
  • İşlemci: Apple A14 Bionic (5 nm)
  • Bellek: 4 GB RAM
  • Depolama: 64/128/256 GB dahili hafıza
  • Arka Kamera: 12 Megapiksel f/1.6 geniş açılı ana + 12 Megapiksel f/2.4 ultra geniş açılı kamera + HDR 3 desteği
  • Ön Kamera:  12 Megapiksel yeni TruDepth kamera f/2.2 diyafram
  • Bağlantı: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, Bluetooth 5.0, GPS, GLONASS, 5G