Anasayfa Haber Dragon 2 Kapsülü, İkinci İnsanlı ISS Yolculuğuna Hazırlanıyor

Dragon 2 Kapsülü, İkinci İnsanlı ISS Yolculuğuna Hazırlanıyor

SpaceX Dragon 2 Crew-1

NASA ve SpaceX, Dragon 2’yi önümüzdeki ay ISS’e yapılacak ikinci insanlı yolculuk için hazırlıyor.

SpaceX ve NASA, Crew Dragon görevini Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) ikinci kez icra etmek için Dragon 2 kapsülünü hazırlıyor, fırlatma ise önümüzdeki ay gerçekleşecek.

Crew-1 olarak adlandırılan özel uzay uçuşu, NASA’nın Ticari Mürettebat Programı’nın bir parçası olarak astronotlar Shannon Walker, Victor Glover, Mike Hopkins ve Soichi Noguchi’yi uzay istasyonuna taşıyacak. Dragon 2, hava şartlarının izin vermesi ve öngörülemeyen koşulların oluşmaması durumunda, 15 Kasım Cumartesi günü TSİ 03.49’da Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’ndeki Launch Complex 39A’dan Falcon 9 roketiyle birlikte fırlatılacak.

Crew-1 astronotları, Komutan Sergey Ryzhikov ve Uçuş Mühendisleri Sergey Kud-Sverchkov ve NASA astronotu Kate Rubins’in Expedition 64 mürettebatına katılacak. Crew-1’in gelişi, uzay istasyonunun keşif görevlerinin normal mürettebat büyüklüğünü altı astronottan yedi astronota çıkaracak ve araştırma için mevcut mürettebat süresine de katkıda bulunacak.

SpaceX Dragon 2 Crew-1

Şirketler bu görevi başlangıçta Ağustos ayında yapmayı planlasalar da çok sayıda gecikme ile karşı karşıya kaldılar. NASA, harici bir görevde Falcon 9’un birinci aşama motor gazı jeneratörlerinin nominal dışı davranışından dolayı, SpaceX’e donanım testini ve veri incelemelerini tamamlaması için ek süre sağladığını belirtiyor. Ayrıca gecikmenin sebeplerinden birinin bu olduğu belirtiliyor.

Crew-1 görevini yöneten ekipler, medyayı ve genel halkı önümüzdeki ay yapılacak olan fırlatma hakkında bilgilendirmek için bir medya telekonferansı düzenleyecek. Ayrıca, en son gecikmeye neden olan Falcon 9 Merlin motorlarının son testlerinin sonuçlarını da tartışacaklar. Eğer herhangi bir sorun tespit edilmezse, misyon ile ilgili sorunlar da ortadan kalkmış olacak ve planlanan zamanda fırlatma gerçekleştirilebilecek.

İlk insanlı uçuş oldukça dikkat çekici olmuştu, ikinci insanlı uçuşun da başarılı olup olamayacağını hep birlikte göreceğiz.