Anasayfa Makale realme 7 Pro – Öne Çıkan Özellikler

realme 7 Pro – Öne Çıkan Özellikler

Realme 7 Pro önce çıkan özellikler

realme 7 Pro şık tasarımı ve 65W’lik süper hızlı şarj teknolojisiyle ön plana çıkıyor. Bu makalemizde realme 7 Pro’nun öne çıkan özelliklerine yakından göz atıyoruz.

realme son zamanlarda piyasaya sürmüş olduğu akıllı telefon modelleriyle adından söz ettirmeyi başarıyor. Bu telefonlarından biri ise realme 7 Pro olarak karşımıza çıkıyor.

realme 7 Pro – 65W SuperDart Hızlı Şarj Desteği

8 nm Snapdragon 720G işlemcisine ve 8 GB RAMa ev sahipliği yapan telefon, ayrıca 65W SuperDart hızlı şarj destekli bir 4.500 mAh boyutundaki bir bataryadan besleniyor. 65W SuperDart Şarj ise, 7 Pro’nun 4.500 mAh boyutundaki bataryasını yüzde 0’dan yüzde 50’ye 12 dakikada, yüzde 0’dan yüzde 100’e ise sadece 34 dakikada şarj edebiliyor.

Kullanıcıların hızlı şarj ihtiyacını oldukça iyi bir şekilde karşılayan realme’nin yeni nesil telefonu, ayrıca 3 dakikalık dolumla 2.5 saat boyunca YouTube veya 2 saat Instagram deneyimi sunuyor.

Aynı zamanda oyun sırasında30 dakika içerisinde yüzde 43 seviyesine kadar şarj olabilen telefonun, 65W’lık hızlı şarj cihazı böylece yoğun kullanım sırasında da kullanıcılara sorunsuz bir deneyim vadediyor.

Orta segment bir telefona kıyasla etkileyici kamera özelliklerine sahip olan realme 7 Pro, bildiğiniz üzere güncel tasarım trendlerine uygun olarak tasarlanan dikey dikdörtgen şeklindeki dörtlü arka kamerayla beraber geliyor.

3.999 TL‘lik etiket fiyatı aralığındaki cihazlar arasında kamera özellikleriyle dikkat çeken telefonun dörtlü arka kamerasının kalbinde ise, 64 MP çözünürlüklü Sony IMX682 sensörüne yer veriliyor. Ayrıca Hepsiburada üzerinden realme 7 Pro’yu avantajlı fiyatlarla satın alabiliyorsunuz.

Quad Bayer filtresi kullanan bu ana kamera ise düşük ışıklı ortamlarda kullanıcılara oldukça iyi sonuçlar vermeyi başarıyor. Yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekmemize de olanak sağlayan bu 1/1.73 inç boyutundaki bu sensör, ayrıca detay seviyesi zengin fotoğraflar elde etmemize de imkan sağlıyor.

Bunun yanı sıra realme’nin yeni akıllı telefonu 64MP modu için de yeni bir ultra yüksek çözünürlüklü algoritmaya da ev sahipliği yapıyor. Geliştirilen bu algoritma sayesinde kullanıcılara 2x telefoto lensinden daha iyi bir netlik sunuluyor. Böylece kullanıcılar 64MP çekim modunda daha net fotoğraflar elde edebiliyor.

Realme 7 Pro öne çıkan özellikler
Realme 7 Pro öne çıkan özellikleri

Pro Gece Manzarası ve Yıldız Modu

Yapay zeka desteği sayesinde otomatik sahne tanımlaması yapabilen telefon, ayrıca gece moduyla da dikkat çekiyor. Bu kısımda ise telefonda Pro Gece Manzarası Modu ve Yıldız Modu olmak üzere iki farklı gece moduna da yer veriliyor.

Bu modlardan ilki olan Yıldız Modu sayesinde realme 7 Pro, yapay zekayı da arkasına alarak yıldızların parlaklığını ve netliğini otomatik olarak algılayarak bir araya getiriyor. Böylece kullanıcılar özellikle açık bir havada oldukça net bir şekilde birbirinden harika gökyüzü fotoğrafları çekebiliyor.

realme 7 Pro öne çıkan özellikleri yazımızda bir diğer dikkat çeken detay ise, Pro Gece Manzarası Modu özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Düşük ışıklı ortamlarda iyi sonuçlar elde etmemize imkan tanıyan bu özellikle sayesinde de ISO, deklanşör ve beyaz dengesi gibi önemli kriterleri çekeceğiniz fotoğrafa göre rahat bir şekilde ayarlayabiliyorsunuz.

Aynı zamanda bu özelliğin video moduda bulunuyor. Bu kısımda realme’nin yeni nesil akıllı telefonunun gece şartlarında da iyi videolar çekebildiğini söyleyebiliriz.

Ön kamerada ise bizleri f/2.5 diyafram aralığına sahip olan 32 MP ultra yüksek çözünürlüklü bir ön kamera sistemi karşılıyor. F/2.5 diyafram aralığındaki bu kamera yapay zeka destekli güzellik modu gibi özellikleri ile de selfie konusunda dikkat çekiyor.

Güvenlik

Tüm bu özelliklerin haricinde 7 Pro’nun 6.4 inçlik Super AMOLED ekranın altında ise son zamanların trendi haline gelen ekran içi parmak izi okuyucusuna yer veriliyor.

Bunun haricinde kamerayla yüz tanımla özelliğine de sahip olan telefon, her açıdan kullanıcısına güvenli bir akıllı telefon deneyimi vadediyor. Yaptığımız fiziksel test sonuçlarında ise yeni nesil telefonun parmak izi okuyucusunun önceki nesillere göre daha hızlı ve daha güvenli bir şekilde çalıştığına da şahit olmaktayız.

Realme 7 Pro öne çıkan özellikler
Realme 7 Pro öne çıkan özellikleri