Anasayfa Haber Intel, Xe-HPG GPU’lar İçin Ray Tracing Sürücüsü Üzerinde Çalışıyor

Intel, Xe-HPG GPU’lar İçin Ray Tracing Sürücüsü Üzerinde Çalışıyor

Ray Tracing (Işın İzleme) teknolojisi yaygınlaşmaya devam ederken, AMD’den sonra Intel de Xe ekran kartları için çaba harcıyor.

Intel’in Xe tabanlı harici ekran kartlarıyla ilgili gelen bilgiler son günlerde bir hayli arttı. Beklentilerimiz ise 2021 yılında farklı GPU modelleri göreceğimiz yönünde. Xe-HPG ailesinin sahip olduğu özelliklerden biri de Işın İzleme (Ray Tracing) desteği. Phoronix’in yeni raporu ise Intel’in oyuncular için hazırladığı Xe-HPG ekran kartları için ışın izleme sürücüsünü geliştirdiğini söylüyor.

Yeni Linux ve Vulkan tabanlı ışın izleme sürücüsünün baş geliştiricisi olan Jason Ekstrand, Intel’in Xe GPU’larında ışın izleme işlevini sağlamak için ilk kodları zaten tamamlamıştı. Ancak mavi takım gerekli kodların bir kısmını çoktan onaylamış durumda ve daha fazlası şu an yolda.

Intel Xe-HPG GPU ray tracing

Intel, sürücüsü için en yeni Khronos ışın izleme özelliklerini kullanacak. Khronos, basitçe açıklamak gerekirse Vulkan API için açık kaynaklı ışın izleme uzantıları oluşturmaktan sorumlu ve API’yi daha verimli ve güvenilir hale getirmek için sürekli olarak güncelleniyor. Khronos’un uzantılarını kullanmanın en büyük avantajı ise tümünün açık kaynak olması ve belirli bir şirketle ilişkili olmadığı için daha fazla kişinin proje üzerinde çalışmasına izin vermesi.

Yıllar sonra harici grafik kartı işine girişen Intel, ışın izleme sürücüsünü geliştirmek için sıkı çalışıyor. Ayrıca Xe HPG ekran kartlarının 2021 yılında rekabete dahil olmak önce ışın izleme yeteneklerinin hazır olmasını istiyorlar.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version