Anasayfa Haber Microsoft Edge Kullanım Oranı Artmaya Devam Ediyor

Microsoft Edge Kullanım Oranı Artmaya Devam Ediyor

Microsoft Edge Kullanım Oranı

Tarayıcı pazarında Microsoft Edge’in kullanım oranı artarken, Google Chrome bir miktar gerileme gördü.

Popüler internet tarayıcısı Google Chrome büyük bir kullanıcı kitlesine sahip ve uzun bir süredir istikrarlı bir şekilde kullanıcı kitlesi kazanmaya devam ediyordu. Ancak Ekim 2020 yılında tarayıcının pazar payında kayıplar olduğu ortaya çıktı. Microsoft Edge tarafında ise kullanıcı sayısında önemli bir artış görüldü.

Yeni rapor, işletim sistemleri de dahil olmak üzere birçok farklı konuda analizler yapan NetMarketShare’den geliyor. Şirket, bu araştırmasında belirli sitelere erişen cihazları kayıt altına aldığının altını çiziyor. Ancak analiz edilen rakamların oldukça büyük olduğunu ve bir tarayıcının pazar payı hakkında önemli fikirler verdiği de ekleniyorlar.

Ekim tarihli rapordaki son rakamlara göre Microsoft Edge, masaüstü pazarında %10.22’lik pay kazanmış görünüyor. Eylül’de bu değer %8.84 seviyesindeydi ve önemli bir artış görüldü. Ayrıca 2019’un son çeyreğindeki istatistiklerde kullanım sadece %5.60 seviyesindeydi ve yıldan yıla %4.62 artış yakalanmış.

Google Chrome ise Microsoft Edge’e kıyasla hâlâ büyük bir üstünlüğe sahip. Ancak bu tarayıcının kullanımı son rapora göre %69.94’ten %69.25’e geriledi. Firefox’a baktığımızda %7.19’dan %7.22 seviyesine yükseldiğini görüyoruz.

Google, internet ortamında büyük bir hakimiyete ve dolayısıyla tarayıcı alanında büyük bir pazar payına sahip. Örneğin tüm Android telefonlar önceden Chrome yüklenmiş olarak geliyor. Bunun yanında Google arama sonuçlarında “güvenlik, performans ve gizlilik” için Chrome’un kullanımı teşvik ediliyor.

Chromium Edge bildiğiniz gibi Windows 10 Ekim 2020 Güncellemesi ile birlikte artık sisteme entegre olarak geliyor ve en azından bazı insanlar bu tarayıcıyı deneyimleme fırsatı buluyor. Microsoft ayrıca Edge’i denemeye teşvik eden bir görev çubuğu reklamı da yerleştirmiş.

Sonuç olarak önümüzdeki süreçte Edge kullanım oranı artacak gibi görünüyor. Microsoft ise yeni Chromium tabanlı tarayıcısı için sürekli geliştirmeler yapmaya devam ediyor.