Anasayfa Haber RX 6000 Serisi, Microsoft DXR ve Vulkan Işın İzleme API’lerini Destekleyecek

RX 6000 Serisi, Microsoft DXR ve Vulkan Işın İzleme API’lerini Destekleyecek

RX 6900 XT

AMD’nin RDNA 2 mimarisi ve RX 6000 serisi ekran kartları için Ray Tracing desteği detaylanıyor.

Kırmızı takımın yeni RX 6000 serisi ekran kartlarıyla ilgili merak edilen konuların başında Ray Tracing (Işın İzleme) geliyor. Bu bağlamda AMD, kartlar satışa çıkmadan önce hem performans hem farklı konularda daha ayrıntılı bilgiler sağlayacağına söz vermişti.

Şirket şimdi ışın izleme teknolojisinin somut olarak nasıl uygulanacağının ayrıntıları yavaş yavaş ortaya çıkarmaya başladı. Adore TV, AMD’nin kısa bir açıklamasını yayınladı ve üreticinin tescilli API’lerle gelmeyen tüm oyunlarda (NVIDIA DirectX RTX veya NVIDIA Vulcan RTX gibi) ışın izlemeyi destekleyeceğini doğruladı. Öncelikle açıklamaya bir bakalım:

AMD, Microsoft DXR API ve yakında çıkacak olan Vulkan ışın izleme API’si dahil olmak üzere endüstri tabanlı standartları kullanan tüm ışın izleme oyunlarını destekleyecek. Tescilli ışın izleme API’leri ve uzantıları kullanan oyunlar ise desteklenmeyecek.
-AMD Pazarlama Ekibi

RX 6000

Özetleyecek olursak, Control gibi halihazırda DirectX Raytracing (DXR) desteğine sahip tüm oyunlara doğrudan destek sunulacak. Ancak Quake II RTX veya Wolfenstein Youngblood yalnızca NVIDIA RTX’e özel oyunlara destek sunulmuyor.

Bu arada Intel ekran kartlarının da DirectX DXR desteğiyle gelmesi ve Xe-HPG ekran kartlarının DirectX 12 Ultimate etiketini taşıması da muhtemel görünüyor.

AMD’nin Radeon RX 6800XT ve 6800 ekran kartları 18 Kasım, daha üst seviye RX 6900 XT modeli ise 8 Aralık’ta piyasaya sürülecek. Navi 21 GPU’lar içerisinde Ray Accelerator adlı yeni bir çekirdeğe sahip ve donanım olarak ışın izleme destekleniyor. Son olarak, kırmızı takımın kısa bir zaman sonra Ray Tracing performansıyla ilgili detaylar açıklamasını bekliyoruz.