Anasayfa Haber Nintendo Switch Satışları 68 Milyon Adedi Geçti

Nintendo Switch Satışları 68 Milyon Adedi Geçti

Nintendo Switch 68 Milyon

Nintendo Switch ve Nintendo Switch Lite satışları tüm dünyada toplamda 68 milyon barajını aştı.

Nintendo, yeni mali gelir açıklamasında Switch oyun konsollarının ve oyunlarının satış grafiklerini paylaştı. Toplam Nintendo Switch satışlarının tüm dünyada 68 milyon adedi geçtiği ve şirketin hedef büyüttüğü de bilgiler arasında.

Switch ve Switch Lite satışları tarafında son çeyrekte 6.85 milyon adetlik satış yapıldığı belirtiliyor. Mevcut gidişatın devam etmesi ve yılbaşı sezonu ile birlikte toplam Nintendo 3DS satışlarının bu çeyrekte geçileceği tahmin ediliyor. 3DS’in ise piyasada olduğu sürece 75.94 milyon adet sattığını not olarak düşelim. Switch için bir sonraki hedef ise 81.51 milyon adet satmış olan Game Boy Advance olabilir.

Nintendo’nun Mart ayında çıkan bu yılki hit oyunu Animal Crossing: New Horizons ise 30 Eylül tarihine kadar 26.04 milyon adet satmış durumda. Şirket ayrıca Mario Kart 8 Deluxe, Animal Crossing ve Super Smash Bros. Ultimate dahil olmak üzere 20 milyondan fazla satan 3 özel oyuna sahip. The Legend of Zelda: Breath of the Wild (19.74 milyon), Pokémon Sword & Pokémon Shield (19.02 milyon) ve Super Mario Odyssey (18.99 milyon) da 20 milyon barajını aşmaya çok yakın.