Anasayfa Haber WhatsApp Tatil Modu Özelliğini Test Ediyor

WhatsApp Tatil Modu Özelliğini Test Ediyor

WhatsApp tatil modu özelliği

WhatsApp, son Android beta sürümünde ortaya çıkan raporlara göre Tatil Modu özelliğini test ediyor.

WhatsApp’ın Android beta 2.20.206.2 sürümüyle beraber, uygulamaya gelecek olan yeni özellikler gözler önüne serildi. Bu kısımdaysa WhatsApp’ın Tatil Modu özelliği adından yeni bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Peki, WhatsApp Tatil Modu özelliği tam olarak ne işe yarıyor? Gelin, anlık mesajlaşma uygulamasına gelecek olan yeni özelliği yakından tanıyalım.

WhatsApp Tatil Modu Özelliği Ne İşe Yarıyor?

Hatırlarsanız, WhatsApp’ın yeni özelliği daha önceden “Arşivlenen Sohbetleri Yoksay” ismiyle karşımıza çıkmıştı. Ancak, ortaya çıktığı günden bu yana tabiri caizse kayıplara karışan bu özellik şimdi de Tatil Modu ismiyle yeniden gündeme geldi.

WhatsApp tatil modu özelliği

Bildiğiniz gibi uygulama üzerinden bir sohbeti arşivlediğiniz takdirde, eğer o sohbetten yeni bir mesaj alırsanız söz konusu sohbet doğrudan ana sayfada listeleniyordu.

Ancak yeni özellikle bu durumu ortadan kaldıran anlık mesajlaşma uygulaması, arşivlenen sohbetten yeni mesaj geldiğinde arşivde kalmasını sağlıyor. Böylece, kullanıcıların arşivledikleri sohbetler yeni mesaj sonrası eskiden olduğu gibi ana sayfada görünmüyor.

WhatsApp tatil modu özelliği

WABetaInfo tarafınca servis edilen bilgilerle beraber gündeme gelen özelliğin şimdilik sadece Android’e özgü olup olmayacağı bilinmiyor. Ancak şirkete yakın kaynaklar bahsi geçen özelliğin en kısa süre içerisinde iOS işletim sistemine de entegre edileceğini tahmin ediyorlar. Aynı zamanda bahsi geçen özelliğin yakın zaman içerisinde kullanıcıların huzuruna sunulacağı da paylaşılan raporlar arasında yer alıyor.