Anasayfa Haber M1 İşlemcili Mac Modelleri eGPU Desteklemeyecek

M1 İşlemcili Mac Modelleri eGPU Desteklemeyecek

M1 Mac eGPU

M1 işlemcili Mac modelleri Thunderbolt portu sunuyor olsa da eGPU için desteği bir kenara bırakıyor.

Apple M1 işlemcili Mac modellerinin Thunderbolt portları olmasına rağmen eGPU çözümleri için destek sunmayacağı ortaya çıktı. Bu anlamda şirketin önemli bir satış avantajından vazgeçtiğini söyleyebiliriz.

M2 MacBook Air, M2 MacBook Pro ve M1 Mac mini modellerini satın alanlar, bu modellerde eGPU desteği göremeyecekler. Bu detay ise ürünlerin teknik özelliklerinin arasında olmaması ve Blackmagic eGPU’dan bahsedilmemesi ile fark edildi.

Apple, etkinliği sırasında 5 nm M1 çipinin dünyanın en hızlı entegre grafik çözümüne sahip olduğunu iddia etti. Öte yandan, cihazda özel bir GPU’nun var olmaması yine de yeterli grafik gücünün elde edilip edilmeyeceği konusunda merak uyandırıyor.

Apple’ın yakında çıkacak M1 iMac için masaüstü sınıfı bir A14T çipset geliştirdiği ve bununla birlikte şirketin özel bir GPU da yaptığı söyleniyor. Ayrıca, Apple’ın entegre grafik çözümlerinin kötü olmadığı da ortada. Daha önce sızdırılmış OpenCL testlerine göre, A12Z Bionic GPU hem Ryzen 5 4500U hem de Core i7-1065G7 iGPU‘ları yenmişti. Bu yüzden M1 GPU’nun daha iyi performans göstermesini beklemek yanlış olmaz.

A12Z Bionic, Final Cut Pro‘yu çalıştırıp aynı anda 6K Pro Display XDR‘da 3 adet 4K Pro Res video akışını düzenleyebiliyorsa, M1’in 8 çekirdekli GPU’sunun daha fazlasını yapabilmesi mümkün.