Anasayfa Haber MediaTek Dimensity 700 Duyuruldu

MediaTek Dimensity 700 Duyuruldu

MediaTek Dimensity 700

Giriş seviyesi akıllı telefonlara 5G getirecek MediaTek Dimensity 700 tanıtıldı.

MediaTek Dimensity 700, şirketin en yeni 5G çipseti olarak tanıtıldı. Bu yeni çipseti öne çıkaran ise 5G teknolojisini giriş seviyesi cihazlara getirecek ve yaygınlaşmasını sağlayacak olması. Bu teknolojinin daha önce sadece Dimensity 800 serisi ve üzerinde sunulduğunu hatırlatalım.

MediaTek Dimensity 700 Özellikleri

Çift SIM sub6 5G desteği sunabilen Dimensity 700, küresel bantlara destek sağlıyor. Ek olarak, 2CC 5G taşıyıcı toplama ve 2.77 Gbps’ye kadar indirme hızları desteği de mevcut. 5G modem de çipsete entegre durumda.

7 nm üretilen çipset, 8 nm bir çipsete kıyasla yüzde 28 daha verimli ve 2.2 GHz‘e kadar saat hızlarına ulaşabiliyor. Ayrıca, 1 GBps UFS 2.2 depolama ve 2133 MHz LPDDR4x bellek destekleniyor. Bu çipset aynı zamanda yüksek yenileme oranlı ekranları da destekleyebiliyor. Yani bir sonraki bütçe dostu telefonunuz 90 Hz Full HD + ekran ile gelebilir. Kamera içinse bazı yapay zeka özelliklerinin yanı sıra, 64 MP’ye kadar çözünürlük destekleniyor.

Yeni çipset ayrıca Amazon, Baidu, Google, Tencent gibi markaların sesli asistan desteğine de sahip. Ağ Ortamı Algılama, OTA İçerik Farkındalığı, Dinamik BWP ve Bağlı Mod DRX dahil olmak üzere şirketin UltraSave olarak adlandırdığı yeni güç tasarrufu teknolojileri de çipsette mevcut.

Dimensity 700 tabanlı akıllı telefonların ne zaman piyasada olabileceğine dair bir açıklama ise yapılmadı.