Anasayfa Haber M1 İşlemcili MacBook Air, 16 İnç MacBook Pro’dan Daha Performanslı

M1 İşlemcili MacBook Air, 16 İnç MacBook Pro’dan Daha Performanslı

M1 Macbook Air

M1 İşlemcili MacBook Air, Intel işlemcili 16 inç MacBook Air karşısında iyi bir performans sergiliyor.

Apple tarafından M1 işlemcisinden gücünü alacak ilk cihaz olarak MacBook Air tanıtılmıştı. Bunun yanı sıra yine M1’li MacBook Pro ve Mac mini de duyurulmuştu. ARM tabanlı işlemcinin odak noktası ise daha iyi performansı daha fazla güç verimliliği ile sunmak. Hatta şirket, M1 işlemcinin dünyanın en iyi watt başına performans değerine sahip olduğu iddia etmişti. Geekbench 5 ile yapılan bir testte ise M1 işlemcili MacBook Air ve Intel işlemcili 16 İnç MacBook Pro karşı karşıya getirildi.

Geekbench 5 testinde, yeni duyurulan MacBook Air çok çekirdekli testte 7433 puan ve tek çekirdekli testte 1687 puan aldı. Bu puanlar çok çekirdekli testte 6870 puan ve tek çekirdekli testte 1096 puan alan Intel Core i9 işlemcili üst düzey 16 inç MacBook Pro’yu gölgede bırakıyor. Hatta M1’in Geekbench puanları, 7989 çok çekirdekli puana ve 1024 tek çekirdekli puana sahip olan, geçen yılın giriş seviyesi Mac Pro‘nun belirlediği puanları ortaya koyuyor.

M1 İşlemcili MacBook Air

Karşılaştırmalarda ayrıca, M1 çipsetinin 8 GB RAM ile desteklenen 3.20 GHz‘lik bir temel frekansa sahip olduğu görülüyor. 16 inç MacBook Pro’daki 8 çekirdekli Intel Core i9 işlemci ise 2.3 GHz‘lik bir temel saat hızına sahip ve bu hız 4.8 GHz‘e kadar turbo ile artırılabiliyor. 16 inç MacBook Pro’daki RAM yapılandırması ise değişiklik gösteriyor. MacBook Air’in fansız bir makine olduğu da unutmamak gerekiyor.

Yukarıdaki Geekbench 5 puanlarına bakarak bunların Apple’ın iddialarını destekler nitelikte olduğunu söyleyebiliriz. Tabii ki daha fazla test ve gerçek dünya kullanımı şart.