Anasayfa Haber TSMC, Arizona’da 3.5 Milyar Dolar Sermayeli İştirak Kuruyor

TSMC, Arizona’da 3.5 Milyar Dolar Sermayeli İştirak Kuruyor

TSMC

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd (TSMC), ABD’nin Arizona eyaletinde 3.5 milyar dolar sermaye ile bir iştirak (yan kuruluş) kuracağını açıkladı.

TSMC yönetim kurulu, Arizona’da 3.5 milyar dolar sermayeli iştirak kurmak için büyük bir yatırımın onaylandığını duyurdu. Yeni tesis, Arizona eyaleti ve ABD federal hükümeti arasında ortaklaşa finanse edilecek. Konuyla ilgili TSMC’nin resmi açıklaması şu şekilde;

“Amerika Birleşik Devletleri, Arizona’da ödenmiş sermayesi 3.5 milyar ABD Doları olan yan bir kuruluş kurmak için yatırımı onayladı”.

TSMC, Mayıs 2020’de Arizona’da 12 milyar dolarlık yeni bir fabrika inşa etme planlarını açıklamıştı. Trump yönetimi ise, küresel teknoloji tedarik zincirlerini Çin’in elinden alıp ABD topraklarına taşımaya çalışıyor. Bu hareket, TSMC ve Amerika Birleşik Devletleri’nin yanı sıra, Arizona eyaleti için de oldukça önemli görülüyor.

TSMC

Ayrıca şirket kısa süre önce ABD’de Ar-Ge mühendisleri, süreç entegrasyon mühendisleri, modül proses mühendisleri, modül ekipman mühendisleri, tesis makine mühendisleri ve ekipman otomasyon yazılım mühendisleri arayan yeni yarı iletken fabrikası için iş ilanları da yayınlamıştı.

Bu iş ilanlarına ve şirkete yakın kaynakların elde ettiği bilgilere göre, TSMC’nin Arizona fabrikası için 2021’de inşaata başlaması bekleniyor.