Anasayfa Haber NVIDIA, Smart Access Memory Benzeri Teknoloji Hazırlığında

NVIDIA, Smart Access Memory Benzeri Teknoloji Hazırlığında

NVIDIA Smart Access Memory

Smart Access Memory ile AMD sistemlerde %11’e varan performans kazançları elde edilmişti. NVIDIA ise aynı yaklaşımı benimseyecek ve yazılım güncellemeleriyle destek sağlayacak.

AMD’nin yeni tanıtmış olduğu Smart Access Memory (Akıllı Erişim Belleği) teknolojisi, Radeon RX 6000 serisi GPU’lar ile birlikte tanıtılmıştı. Bu teknoloji PCIe bağlantısının sunduğu tüm hızı kullanarak CPU ve GPU arasında sınırsız bir iletişim imkanı sağlıyor. Böylelikle yaşanan bazı darboğazlar ortadan kalkarken performans artışı da yaşanıyor. Ancak görünen o ki bu teknoloji AMD’ye özgü değil ve NVIDIA tarafında da gelişmeler göreceğiz.

Gamer’s Nexus bu konuyla ilgili NVIDIA ile görüştü ve şu şekilde bir yanıt aldılar:

“Yeniden boyutlandırılabilir Base Address Register (BAR) yeteneği, PCI Express özelliklerinin bir parçasıdır. NVIDIA donanımı bu işlevi destekliyor ve gelecekteki yazılım güncellemeleri yoluyla Ampere GPU’larda etkinleştireceğiz. Bu konuda çalışıyoruz ve benzer performans sonuçları görüyoruz.”

NVIDIA ayrıca her PCIe uyumlu aygıtta yazılım aracılığıyla ve sürücü güncellemeleriyle bu uygulamanın aktif edilebileceğini söylüyor.

AMD Smart Access Memory

Bildiğiniz gibi AMD tabanlı sistemlerde Smart Acccess Memory özelliğini kullanabilmek için Ryzen 5000 serisi işlemci, Radeon RX 6000 serisi ekran kartı ve 500 serisi anakart gerekiyor. Yeşil ekibin uygulaması ise Intel ve AMD CPU’ları birlikte kapsayabilir. Öyle ki mevcut Intel masaüstü platformların hepsi PCIe 3.0 ile sınırlı ve bu durumu etkileyip etkilemediğini göreceğiz.

NVIDIA’dan önümüzdeki süreçte yeni bir sürücü güncellemesi bekleyebiliriz. Ancak şu an çalışmalar sürdüğü için bizlere ulaşması biraz zaman alabilir.