Anasayfa Haber Intel Tiger Lake-H Ailesi Yaklaşıyor: 8 Çekirdekli İşlemci Testte

Intel Tiger Lake-H Ailesi Yaklaşıyor: 8 Çekirdekli İşlemci Testte

Intel Tiger Lake-H

Çekirdek sayısını ikiye katlayacak olan 11. nesil Tiger Lake-H mobil işlemciler yakında dizüstü bilgisayarlara güç verecek.

Eylül ayının başlarında Intel’in Tiger Lake-U mobil işlemcilerini detaylıca ele almıştık. Bilindiği üzere düşük güç tüketimi sunan U serisi işlemciler, daha hafif ve ince dizüstü bilgisayarlarda kullanılıyor. Dolayısıyla frekans değerleri ve çekirdek sayısı da bununla doğru orantılı oluyor.

Intel Tiger Lake-H

AMD cephesinin 4000 serisi mobil işlemci ailesi oldukça genişken 8 çekirdek ve 16 iş parçacığına kadar CPU’lar görebiliyoruz. Intel ise Tiger Lake-H mobil işlemcilerle birlikte daha yüksek performansa odaklanmayı hedefliyor. Intel tek çekirdek performansı açısından üstünlük sağlasa da çok çekirdekli iş yüklerinde bir hayli geride.

Userbenchmark’ta keşfedilen yeni işlemci, kod adı “Insyde TigerLake” olan bir platformda test edilmiş. 8 çekirdek ve 16 iş parçacığına sahip olan yonga 2.75 GHz frekans hızlarında çalışmış görünüyor.

Intel Tiger Lake-H

Tahmin edebileceğiniz gibi bu bir mühendislik örneği ve resmi tanıtımda çok daha yüksek frekans hızları göreceğiz. Öte yandan Tiger Lake-H serisi ile ilgili sızıntıların artmasıyla artık tanıtımın da yaklaştığını söyleyebiliriz. Hatta 2021 yılının ilk aylarında Intel’den resmi bir duyuru görebiliriz.

Bu işlemciler yeni 10nm SuperFin teknolojisiyle üretiliyor ve gelişmiş Willow Cove çekirdek mimarisi kullanılacak. Tiger Lake-H sınıfı güçlü mobil işlemcilerin nasıl performans göstereceği ise merak konusu.