Anasayfa Haber Yüksek Performanslı Tiger Lake-H Mobil İşlemciler Doğrulandı

Yüksek Performanslı Tiger Lake-H Mobil İşlemciler Doğrulandı

Tiger Lake-H Mobil İşlemciler

Intel, düşük güç tüketimine odaklanan Tiger Lake-U ailesinin ardından Tiger Lake-H için mesai harcıyor. 45W varyantlarda 8 çekirdeğe kadar seçenekler sunulacak.

Intel, yakın tarihte 10nm SuperFin üretimine dayanan 11. nesil Tiger Lake mobil işlemcilerini piyasaya sunmuştu. Ancak bu işlemci ailesi sadece düşük güç tüketimine odaklanan zarif dizüstü bilgisayarları hedefliyordu. Görünen o ki mavi takım yüksek performanslı ürünler için de çalışmalar yürütüyor.

Hatırlarsanız geçtiğimiz ay 8 çekirdekli bir Tiger Lake-H sınıfı işlemciden bahsetmiştik. Şimdi ise Medium‘da yayınlanan bir makalede, Müşteri Bilgi İşlem Grubu Kurumsal Başkan Yardımcısı Boyd Phelps, Intel’in gerçekten de Willow Cove çekirdek tasarımına dayalı 8 çekirdekli işlemciler üzerinde çalıştığını ortaya koydu.

Tiger Lake-H Mobil İşlemcilerTiger Lake-H ailesi olarak bilinen işlemcilerin önümüzdeki yılın ilk yarısında piyasaya çıkması bekleniyor. Çok daha iyi performans sunan mobil CPU’lar, 35W ve 45W arasında derecelendirilecek.

Willow Cove çekirdeği, 1.25 MB ile selefine göre yüksek önbellek miktarına sahipti. Ayrıca her çekirdek için 3 MB önbellek bulunuyordu, yani her bir çekirdek iş yükünde 12 MB kullanılabilir önbelleğe erişebiliyordu. Boyd Phelps, makalede 8 çekirdekli seçeneklerin 24 MB önbelleğe erişebileceğini doğruladı.

Öte yandan PTT forumlarından Sharkbay, Tiger Lake-H işlemcileri için soket tipi ve CPU yapılandırmalarını sızdırdı. Buna göre 4 adede kadar çekirdek ve 96 GPU Yürütme Birimi (EU) içeren 35W modellerle TGL-H’nin 35W ve 45W varyantları bekleniyor.

45W’a kadar TDP’ye sahip üst sınıf yongalar ise 4, 6 ve 8 çekirdekli varyantlara sahip olacak. Bununla birlikte 45W varyant GPU tarafında yalnızca 32 adede kadar Yürütme Birimi sunacak. Tiger Lake H serisi, doğrudan AMD Cezanne Ryzen 5000H serisi ile rekabet edecek.

Tiger Lake-H İşlemci Ailesi Beklenen Özellikler

Kod Adı Soket TDP Çekirdek Yapısı GPU EU
TGL-UP3 BGA1449 15W~28W 2Ç / 4Ç / – / – 96
TGL-H35 BGA1449  35W – / 4Ç / – / – 96
TGL-H BGA1787 45W – / 4Ç / 6Ç / 8Ç 32