Anasayfa Haber PlayStation 5, Oyun ve Uygulama İndirme Sorunuyla Gündemde

PlayStation 5, Oyun ve Uygulama İndirme Sorunuyla Gündemde

PlayStation 5 incelemesi

Birçok kullanıcıdan gelen geri dönüşlere bakılırsa PlayStation 5 yazılımında bir indirme sorunu mevcut.

Bildiğiniz gibi PlayStation 5’in perakende satışı kısa bir süre önce başladı. Öte yandan konsola ilk sahip olan kullanıcılar ise bazı sorunlar yaşadı ve sorunlarını ardı ardına bildirmeye başladı.

Söz konusu problem bir kullanıcı belirli oyunları veya uygulamaları indirmeye çalıştığında meydana geliyor. Yeni nesil oyun konsolu, indirmeyi normal şekilde başlatmak yerine ya indirmeyi başlatmadan “indirilmek üzere sıraya alındı” mesajını ya da bir hata mesajı veriyor.

Her iki durumda da kullanıcıdan İndirilenler bölümünün kontrol edilmesi isteniyor. Ancak burada hiçbir indirme listelenmiyor. PS5 bu süreçte indirmeyi zaten kuyrukta olarak tanımlıyor ve dolayısıyla kullanıcılar indirmeyi iptal edemiyor.

Sorunla ilgili başka bir tuhaflık daha var. Sorunlarını dile getiren kullanıcılar, söz konusu oyunun veya uygulamanın aynı anda hem satın alınmış hem de satın alınmamış göründüğünü söylüyor. İnsanlar PS5 kitaplığına baktığına oyuna sahip olduğunu görüyor olsa da PlayStation Store’da satın alınmamış olarak listeleniyor.

IGN, Call of Duty: Black Ops Cold War’un PS5 sürümünü indirmeye çalışırken bazı sorunlar yaşadığını bildirdi. Diğer kullanıcılar ise Demon’s Souls, Spider-Man: Remastered, Sackboy: A Big Adventure ve NBA2K1 gibi oyunlarda problem yaşadığını söylüyor.

Call of Duty yapımcısı Activision, konsolun fabrika ayarlarına döndürülmesini önerdi ve bu diğer oyunlarda da işe yarıyor gibi görünüyor. Ancak özellikle belirelim, cihaz fabrika ayarlarına döndüğünde tüm ayarlar ve sürücüde depolanan oyunlar siliniyor.