Anasayfa Haber Mozilla Firefox 83, Önemli JavaScript İyileştirmeleri İle Geliyor

Mozilla Firefox 83, Önemli JavaScript İyileştirmeleri İle Geliyor

Mozilla Firefox 83

Firefox 83, JavaScript motorundaki iyileştirmeler ile öne çıkıyor.

Mozilla tarafından Firefox 83 sürümünün çıkışı duyuruldu. Yeni sürüm, SpiderMonkey JavaScript motorunda sayfa yükleme performansını artıran, sayfa duyarlılığını artıran ve bellek kullanımını azaltan bazı büyük iyileştirmeler ile dikkat çekiyor.

Mozilla bu sürümde, JavaScript motorunun parçalarını değiştirmeye karar vermiş durumda. Böylece tarayıcının güvenliğini artırmanın ve bakımını kolaylaştırmanın yanı sıra, değişiklikler ile sayfa yükleme performansı yüzde 15, sayfa yanıt verme hızı yüzde 12 artış kaydediyor. Bellek kullanımı ise yüzde 8 azalıyor. Bu iyileştirmeler varsayılan olarak etkinleştirilmiş olarak geldiğinden sizin ekstra bir şey yapmanız da gerekmiyor.

Diğer bir yeni özellik ise Yalnızca HTTPS Modu olarak karşımıza çıkıyor. Bu mod, web sitelerine olan tüm bağlantılarınızın şifrelenmesini ve güvenli olmasını sağlarken herkese açık bir ağa bağlanıldığında içinizin rahat olmasını sağlıyor. HTTPS desteklenmeyen bir web sitesinde “Güvenli Bağlantı Kullanılamıyor” mesajı ile karşılaşıyorsunuz. Web sitesine yalnızca HTTP kullanarak devam etme seçeneğinizin olacağını da belirtelim.

Windows dokunmatik ekranlı cihazlar için sıkıştırma yakınlaştırma desteği ve Mac cihazlarda dokunmatik yüzeyler bulunur desteği, Resim İçinde Resim modunda yön okları ile sesi hızlı ileri sarmak, geri sarmak ve ayarlamak ile AcroForm desteği de diğer değişiklikler arasında.

Firefox web sitesinden internet tarayıcının son sürümünü hemen edinebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Mozilla, Firefox Send ve Firefox Notes Servislerini Kapatıyor

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version