Anasayfa Haber Radeon RX 6800 Serisi Stokları Kısa Sürede Tükendi

Radeon RX 6800 Serisi Stokları Kısa Sürede Tükendi

RX 6800

RX 6800 serisi ekran kartı almak isteyen kullanıcılar, stok sorunları nedeniyle eli boş dönüyor.

Bilgisayar donanımlarına son dönemde büyük bir talep var ve pandemi nedeniyle tüm endüstri genelinde üretim sorunları sürüyor. Buna ek olarak sevkiyat süreci de olağan şekilde ilerlemiyor. Günün sonunda ise tüm yeni donanımlarda stokların tükendiğini görüyoruz, tıpkı RX 6800 serisinde olduğu gibi.

Şu an RTX 3000 serisi ekran kartlarında, Ryzen 5000 serisi işlemcilerde ve Xbox konsollarda ciddi stok sorunları mevcut. Aynı şekilde henüz yeni satışa çıkan Radeon RX 6800 serisi ekran kartlarının stokları kısa süre içinde tükenmiş durumda.

Görünüşe bakılırsa bu süreçte karaborsacıların da etkisi var.. Zira çeşitli e-ticaret sitelerinde daha önceki gibi fahiş fiyatlarla satılan kartlar görülebiliyor.

RX 6800 Stok

Bazı perakendecilerin hem stok akışını kontrol etmek hem de satın alma sürecini yönetmek için bazı önlemler aldığı söyleniyor. Ayrıca AMD’nin bu konuda çeşitli ortaklarıyla birlikte çalıştığını belirtmiştik.

Öyle ki alınan önlemler pek fazla fayda sağlamamış görünüyor. Çevrimiçi satış yapan şirketlerin bu duruma ne kadar özen gösterdiğini ise tam olarak bilmiyoruz. Zira onlar yaptığı her satıştan yine kâr elde ediyorlar.

Sonuç olarak karaborsacılar, salgın dönemindeki üretim sorunları, sevkiyat sürecindeki problemler ve insanların elektronik aletlere artan ilgisi bir araya geldiğinde bu sorunlar ortaya çıkıyor ve bir süre daha böyle devam edecek gibi bir izlenim oluşuyor.