Anasayfa Video Steelseries Aerox 3 Wireless Kablosuz Oyuncu Faresi İncelemesi

Steelseries Aerox 3 Wireless Kablosuz Oyuncu Faresi İncelemesi

Steelseries’in sıradışı oyuncu faresi Aerox 3 Wireless, hafif ama performanslı bir mouse isteyen oyuncular için tasarlanmış.

Aerox 3 modeli Steelseries’ın ilk kablosuz oyuncu faresi değil. Kısa süre önce Steelseries’in Rival 3 Wireless faresini de incelemiştik. Aerox 3 ile şirket farklı ihtiyaçlara cevap veriyor.

Gövdesindeki bal peteği tasarımıyla dikkati çeken fare sadece 66 gr ağırlığında ve RGB aydınlatmalı bir oyuncu faresi. Gövde dayanıklı ABS plastik malzemeden imal edilmiş ve 80 milyon tıklama ömrüne sahip anahtarlar kullanılıyor. Farenin hemen her bileşeni hafiflik düşünülerek tasarlanmış ve böylece bu kadar hafif olması sağlanmış. Renk olarak ise sadece siyah seçeneğini görüyoruz.

Sensör Ve RGB Aydınlatma

Aerox 3 Wireless modelinde sensör üreticisi Pixart ile ortaklaşa geliştirilen TruMove Air optik sensörü kullanılıyor. Bu sensör hassasiyetin 100 ile 18.000 CPI arasında değiştirilmesine izin veren üst seviye bir model.

Farenin altı boyunca bir şerit şeklinde uygulanan 3 bölgeli RGB aydınlatma ise altlık üzerini de aydınlatarak hoş bir hava yaratıyor. Bununla birlikte üzerindeki bal peteği tasarımı aydınlatmanın fare içinden de görülebilmesini sağlıyor.

Fareyi hareket ettirdiğiniz an RGB aydınlatma sönüyor. Bu akıllıca olmuş çünkü zaten kullanırken aydınlatmayı göremiyorsunuz. Fareden elinizi çektiğinizde ve hareketsiz kaldığında ise RGB aydınlatma tekrar devreye giriyor.

Kablosuz İletişim

Farenin altındaki bir anahtar ile 2.4 Ghz Wireless veya Bluetooth kablosuz bağlantı modları arasında kolayca geçiş yapabiliyorsunuz. 2.4 Ghz modu minimum gecikme için oyunlarda kullanabileceğiniz performans modu. Bu modda fare 80 saate kadar çalışabiliyor. Bluetooth modunda ise 200 saat çalışma ömrü vaat ediliyor.

Kutudan çıkan USB-C uçlu alıcı/verici dongle 2.4 Ghz bağlantı için kullanılıyor. Kutudan ayrıca USB-A’dan C’ye siyah örgülü kablo ve iki ucu USB-C girişli, üzerine dongle ve USB kabloyu takıp uzatma yapmanızı sağlayan terminal çıkıyor. Bu terminal ile alıcı/verici dongle’ı masanızın üzerine çıkarıp daha iyi çekim performansı elde edebiliyorsunuz. Ayrıca şarj için kullanabileceğiniz USB-C kablosunu da masanızın üzerinde, hazır konumda bulundurmuş oluyorsunuz.

SteelSeries 2.4 Ghz modunda Quantum Wireless adını verdiği iletişim teknolojisini kullanıyor. Bu teknoloji kablosuz sinyallerde parazit oluşması olasılığına karşı 2.4 Ghz frekansın farklı kanallarında aynı anda iletişim yapıyor. Bir kanalda paket kaybı oluştuğu an otomatik olarak diğer kanallara geçilerek kullanıcıya gecikme yansıtılmadan sorunsuz bir kablosuz iletişim tecrübesi sunuluyor.

Ergonomi

Pençe ve parmak ucu tutuş stilleri için tasarlanan fare “palm grip” olarak bilinen avuç tutuş stilli farelere göre kısa ve alçak bir şekle sahip. Bu anlamda alışageldiğiniz tutuş stiline göre seçim yapmakta fayda var. Aşırı hafifliğin verdiği etkiyle uzun süre kullanım sonrası dahi bilek ağrısı gibi sorunlarla karşılaşmıyorsunuz ve farenizle aşırı çevik olabiliyorsunuz.

Su Ve Toz Geçirmezlik

Delikli tasarıma sahip bir farede ilk akla gelen sorulardan biri de kazada oluşabilecek sıvı hasarlarıdır. SteelSeries AquaBarrier adını verdiği bir yöntem kullanıyor. IP54 sertifikalı sıvı ve toz geçirmezlik sağlayan bu yöntem, farenin içindeki devre bileşenlerin üretim aşamasında su itici spreyle kaplanmasıyla uygulanıyor.

Sonuç Değerlendirmesi

SteelSeries, Rival 3 Wireless ve Aerox 3 Wireless modelleriyle birlikte kablosuz oyuncu faresi portföyünü genişletti. Rival 3 Wireless, standart Rival fare tasarımını kablosuz olarak sunuyor.

Aerox 3 Wireless ise oldukça hafif bir fare olarak karşımıza çıkıyor. Görünüş konusunda Aerox 3’ün herkese hitap edemeyeceği düşünülebilir. Çünkü alışılmışın dışında bir tasarıma sahip. Ancak hafif ve kablosuz bir yüksek performanslı oyuncu faresi arayanlar için tavsiye edilebilecek model.

Steelseries Aerox 3 Wireless fiyat bilgisi için buradaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.