Anasayfa Haber NVIDIA GeForce Now iOS’e Geldi

NVIDIA GeForce Now iOS’e Geldi

NVIDIA GeForce Now iOS

NVIDIA GeForce Now, iOS’ta Safari üzerinden kullanılabilecek.

NVIDIA GeForce Now, iOS işletim sistemi için web temelli olarak kullanıcıların huzuruna sunuldu. Yapılan açıklamalara göre iOS kullanıcıları bugünden itibaren NVIDIA GeForce Now servisine Safari tarayıcısı üzerinden erişim sağlayabilecekler.

Hatırlarsanız, Microsoft geçtiğimiz aylarda xCloud oyunun servisinin iOS platformlarına gelmeyeceğini açıklamıştı. Bunun en büyük nedeni ise App Store kuralları olarak gösterilmişti.

Yaşanan bu gelişmenin ardından NVIDIA’nın bulut oyun servisinin de platforma gelip gelmeyeceği tartışılırken bugün yapılan açıklamayla beraber NVIDIA, GeForce Now’u iOS için kullanıma sunuldu. Ancak, bugün erişime açılan servise sadece Safari tarayıcısı üzerinden erişim sağlanabiliyor. Bu da uygulamanın App Store’a gelmeyeceği anlamına geliyor.

Bu sayedeyse iOS kullanıcısı olan GeForce Now üyeleri kütüphanelerinde yer alan oyunları artık iPhone ve iPad cihazları üzerinden de oynayabilecekler. iOS kullanıcıları ise NVIDIA’nın servisine play.geforcenow.com adresi üzerinden erişebilecekler. Tabi, şimdilik bu arayüzün henüz beta aşamasında olduğunu da belirtmekte yarar var.

Bunun yanı sıra yapılan açıklamalarda iOS’te henüz beta aşamasında olan servisin dokunmatik bir arayüzünün olmadığını da görmekteyiz. Bu kısımdaysa iOS kullanıcılarının cihazları üzerinden oyun oynayabilmesi için güç girişi oyun pedine veya Bluetooth destekli bir oyun pedine sahip olmaları gerekiyor.

Fortnite Mobil Yakında iOS’e Geri Dönebilir

Aynı zamanda paylaşılan bilgilerde NVIDIA’nın Epic Games ile birlikte Fortnite‘ın dokunmatik sürümü üzerinde çalışmalarına devam ettiği de belirtiliyor. Bu da yakın zaman içerisinde iOS üzerinden bulut tabanlı olarak Fornite Mobil‘in oynanabileceği anlamına geliyor.