Anasayfa Haber Smart Access Memory Intel ve NVIDIA Bileşenlerle Desteklenecek

Smart Access Memory Intel ve NVIDIA Bileşenlerle Desteklenecek

AMD, Smart Access Memory teknolojisi için Intel ve NVIDIA ile birlikte çalışıyor.

CPU ve GPU VRAM’i arasında tam iletişim sağlayan Smart Access Memory teknolojisine daha önce tüm ayrıntılarıyla birlikte bakmıştık. Bu teknoloji tanıtıldığında kısıtlı bilgiler verilmişti ve özelliğin AMD’ye özgü olduğu düşünülüyordu. Neyse ki durum böyle olmayacak ve hem Intel hem de NVIDIA tarafında uyumluluk sağlanacak.

NVIDIA cephesi kısa bir süre öncesinde AMD’nin RX 6000 serisi ekran kartları üzerinde çalışan Smart Access Memory’e benzer bir özellik üzerinde çalıştığını doğrulamıştı. Yeşil takım ayrıca bu yeteneklerin PCIe özelliklerine dahil olduğunu ve uygulanmasının oldukça kolay olduğunu söyledi. Ek olarak bu özelliğin Resizable BAR (Re-Size BAR) adını taşıdığını belirtelim.

Smart Access Memory

Aradan geçen süre sonrasında AMD, PCWorld ile yaptığı bir röportajda, RX 6000 serisi GPU’ların Intel’in yeni CPU’ları ve anakartlarını desteklemesi için Intel ile birlikte çalıştığını dile getirdi. Bu arada yeni özelliğin GeForce GPU’larla çalışması için AMD’nin Ryzen grubu ve NVIDIA da birlikte çalışıyor.

Smart Access Memory teknolojisinin AMD bileşenler için ne kadar özelleştirilmiş olduğunu henüz bilmiyoruz. Bu konuda ilk adımı AMD attı ve kendine özgü bazı optimizasyonlar yapmış olabilirler.

AMD ayrıca röportajında bu özelliğin sadece açabileceğiniz bir geçiş anahtarından ibaret olmadığını belirtti. Özellikten iyi performans kazanımları elde etmek için gerekli birçok geliştirme ve optimizasyon olacak. Ryzen 5000 serisi işlemciler ve RX 6000 serisi GPU’lar için bu özellik zaten hazır. Bu arada mevcut durumda 500 serisi bir anakartın şart olduğunun altını çizelim.

Intel tarafında ise desteğin hangi işlemci ve anakartlarda sunulacağını henüz bilmiyoruz. Bakalım bu özelliğin geleceği ve platformlar arası destek süreci nasıl olacak?

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version