Anasayfa Haber Google Mesajlar’a “Uçtan Uca Şifreleme” Özelliği Geliyor

Google Mesajlar’a “Uçtan Uca Şifreleme” Özelliği Geliyor

Google Mesajlar

Google Mesajlar için uçtan uca şifreleme özelliği beta sürümü ile birlikte kullanıma açılıyor.

Google, resmi “Mesajlar” uygulaması için zengin iletişim hizmetlerinin (RCS) kullanıma sunulmasıyla ilgili bir güncelleme duyurdu. Google’ın RCS desteği artık tüm dünyada, uygulamayı kullanan herkes tarafından erişilebilir hale getirildi. Bu durum, RCS özelliklerine telefonunuzdan veya operatörünüzden bağımsız olarak erişebileceğiniz anlamına geliyor. Tek şart, iletişim kurduğunuz kişi veya kişilerin de “Mesajlar” uygulamasında “Chat” özelliğini aktif etmesidir.

Bu haberin yanı sıra şirket, Google Mesajlar uygulaması için uçtan uca şifreleme özelliğinin beta sürümünün de yolda olduğunu duyurdu. Yeni özellik, “Mesajlar” uygulamasını kullananlar için tüm iletişimlerin uçtan uca şifrelenmesini sağlıyor. Bu durumda “Mesajlar” uygulaması WhatsApp, Telegram veya diğer şifreli sohbet uygulamalarını kullanmak istemeyen kullanıcılar için uygun bir sohbet uygulaması alternatifi olacak.

google mesajlar uçtan uca şifreleme

Beta sürümü yayınlandığında “Mesajlar” uygulamasında uçtan uca şifrelemeye erişmek için belirli kriterleri karşılamanız gerekiyor. İlk şart; sizin ve iletişim kurduğunuz kişinin, beta programına katılmış olması. Ayrıca sizin ve sohbet arkadaşınızın, “Mesajlar” uygulamasında yeni “Chat” özelliklerini aktif etmesi gerekiyor. Bu iki kriter karşılandığında, beta sürümüyle beraber şifreli sohbet deneyimini kullanmaya başlayabileceksiniz. Google’ın “Mesajlar” uygulamasına getirdiği bu yeni özellik, milyonlarca kullanıcıya daha fazla güvenlik getireceği için kullanıcılar için de güzel bir haber olarak karşımıza çıkıyor.

Son olarak, Google’ın yeni özelliklerin beta test kullanıcıları için ne zaman kullanılacağına dair belirli bir tarih belirtmediğini ancak bu ay içerisinde özelliklerin aktif hale getirileceğini söylediğini belirtelim.