Anasayfa Haber M1 Mac Mini, Bluetooth Bağlantı Sorunları Yaşıyor

M1 Mac Mini, Bluetooth Bağlantı Sorunları Yaşıyor

M1 Mac Mini Bluetooth

M1 Mac Mini, Bluetooth bağlantı sorunları ile bazı kullanıcıların canını sıkıyor.

İlk olarak 17 Kasım tarihi itibarıyla kullanıcılar ile buluşan M1 Mac Mini şimdi de yaşattığı Bluetooth bağlantı sorunları ile gündemde. Performans ve verimlilik tarafında dikkat çeken Mac modeline Bluetooth aracılığıyla kablosuz çevre birimlerini bağlamak söz konusu olduğunda hayal kırıklığı yarattığı ifade ediliyor.

Hem Logitech MX Master 3‘ün hem de Apple Magic Mouse 2‘nin M1 Mac mini’ye kablosuz olarak bağlanamayacağı ifade edilirken, Reddit üzerinde de birçok şikayet yer alıyor. Kurulum sırasında bile kablosuz fare ve klavyenin kullanılamadığı ve kablolu çevre birimlerinin kullanılması gerektiği paylaşılıyor. Bilgisayarın her başlatıldığında da oturum açmak için kablolu klavyenin kullanılması gerektiği ve ardından Bluetooth klavye ve farenin yeniden çalışabildiği de bilgiler arasında.

Tamamen sıfırlamanın (hard reset) sorunu çözebileceği düşünülüyor, ancak bunun da yardımcı olmaması durumunda Apple tarafından sorunu çözmek üzere bir yazılım güncellemesi yayınlamasının beklenmesi gerekiyor. Öte yandan, sorunun bir donanım arızasından kaynaklanması durumunda kullanıcıların Apple mağazalarını veya yetkili servis merkezlerini ziyaret etmesi gerekecek.