Anasayfa Haber En Uygun Fiyatlı İnternet Hangi Ülkede?

En Uygun Fiyatlı İnternet Hangi Ülkede?

NetCredit tarafından paylaşılan raporla beraber en uygun fiyatlı internetin hangi ülkede olduğu açıklandı.

NetCredit, Dünya Bankası’nın ülkelerin ortalama maaşlarına ilişkin verilerinden yararlanarak ülkelerin 10 Mbps internet fiyatlarını ve fiyatların maaşlara oranını gözler önüne serdi. Peki, en uygun fiyatlı internet hangi ülkede? Gelin NetCredit tarafından yayınlanan araştırmaya yakından göz atalım.

Yayınlanan infografiklere göre dünyanın en uygun fiyatlı internetinin Liechtenstein’da olduğunu görmekteyiz. Liechtenstein’da yaşayanların ortalama gelirine baz alınarak hesaplanan tutara göre, ülkede yaşayan internet kullanıcılarının 10 Mbps internet için aylık 2.91 dolar ücret ödediğini görmekteyiz. Bu ücretin ise ülkede yaşayan insanların ortalama gelirinin sadece yüzde 0.05‘ini denk geldiğini de belirtelim.

Bunun yanı sıra uygun fiyatlı internete sahip olan şehir ise Monaco olarak karşımıza çıkıyor. Bu bölgede yaşayan insanların ise 10 Mbps internet için aylık 3.29 dolar ödediği ifade ediliyor. Bu ücret ise Monaco’da yaşayan insanların aylık gelirinin sadece yüzde 0.07‘sine tekabül ediyor.

Almanya’da ise 10 Mbps geniş bant internet için insanların aylık 6.79 dolar ödeyerek internete erişim sağlayabildiği belirtiliyor. Bu tutar ise Almanya’da yaşayan insanların aylık gelirinin sadece yüzde 0.22‘lik bir kısmını oluşturuyor.

En Uygun Fiyatlı İnternet hangi ülkelerde
En uygun fiyatlı internet hangi ülkede?

Türkiye de Listede Yer Alıyor

Yayınlanan bu raporda Türkiye’de yer alıyor. Bu kısımdaysa ülkemizdeki ortalama fiyatsa aylık 15.37 dolar olarak karşımıza çıkıyor. Belirlenen bu fiyat ise ortalama aylık gelirin (yaklaşık 600 dolar) yüzde 2.13‘üne denk geliyor.

Aynı zamanda Asya ve Orta Doğu’daki en ucuz interneti ise İsrail‘de yaşayan kullanıcılar kullanıyor. Raporlara göre ülkedeki kullanıcılar internete erişim sağlayabilmek için aylık ortalama 7.51 dolar ücret ödüyorlar. Öte yandan bu ücret ise ülkedeki insanların ortalama gelirinin sadece yüzde 0.26‘sını oluşturuyor.

Bunun haricinde ABD’nin de en uygun fiyatlı interneti kullanan ülkeler arasında olduğunu gözlemlemekteyiz. Yayınlanan raporlarda ise ABD’de yaşayan insanların 10 Mbps internete aylık 7.01 dolar ücret ödeyerek erişim sağlayabildiği söyleniyor. NetCredit tarafınca yayınlanan raporda ise, bu ücretin ortalama gelirin yüzde 0.16‘sına denk geldiğine de özellikle dikkat çekiliyor.

3 Yorumlar

  1. tiksiniyorum iğrenç bir yerde yaşıyoruz onlarca kat yüzlerce kat daha iyi şartlarda yaşıyor diğer ülkelerdeki insanlar bize bak lanet olsun böyle yere

      • sayın anlama zorluğu çeken arkadaşımım imkanım olsa 1 saniye bile durmam bu ülkede euro 10 a yaklaşmışken gitmek çok kolay sanki! bunu anlayamadın sanırım… polonyaya bile gitmeye razıyım al ülkeni….

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version