Anasayfa Haber PlayStation Plus Erişimini Satan PS5 Sahiplerine Kalıcı Engelleme

PlayStation Plus Erişimini Satan PS5 Sahiplerine Kalıcı Engelleme

PlayStation Plus PS5

PS5 ile erişilebilen PlayStation Plus Collection’ı başkalarına satanlara kalıcı cezalar veriliyor.

Sony, PlayStation 5 (PS5) sahibi ve aynı zamanda PlayStation Plus abonesi olanlara, 20 öne çıkan PlayStation 4 (PS4) oyunu için anında erişim sunarak önemli bir avantaj sağlamıştı. PlayStation Plus Collection çatısı altında sunulan bu oyunlar arasında Uncharted 4Until DawnBloodborneGod of War, Last of Us Remastered gibi isimler yer alıyor. Bir kez bu erişim hakkı elde edildiğinde ise oyunları hem PS5 hem de PS4 platformlarında oynamak mümkün. Öte yandan Sony, bunu istismar eden PS5 kullanıcılarını kalıcı olarak engelleme kararı almış durumda.

PlayStation Plus Collection

Sony, PlayStation Plus Collection Hakkını İstismar Edenlere Ceza Veriyor

Sony’nin bu oyun koleksiyonuna erişim satan PS5 sahiplerine kalıcı yasaklar koyduğunu paylaşılıyor. Bazı PS5 sahiplerinin Malezya’daki bir listeye göre 8 dolar gibi ücretler karşılığında çevrimiçi listeler oluşturduğu ve koleksiyona erişim elde etmek için insanlardan hesap kimlik bilgilerini paylaşmalarını istedikleri belirtiliyor. Paylaşılan kimlik bilgileri daha sonra bir PS5’te bir hesap oluşturmak için kullanılıyor ve bu da o hesaba orijinal olarak ilişkilendirilmiş PS4’teki oyunlara anında erişim sağlıyor. Bunun, Sony’nin kesinlikle insanların kullanmasını istemediği bir teknik olmasının yanı sıra, hesap kimlik bilgilerini internette yabancılarla paylaşmanın güvenlik açısından risklerinin çok büyük olduğu ifade ediliyor.

Sony’nin bu işlemi gerçekleştiren hem alıcı hem de satıcı tarafına engellemede bulunduğunu da belirtelim. Bu yasakların süresinin satıcılara kalıcı, alıcılara ise 2 ay olduğu da bilgiler arasında. Hesap yasağı sonrasında bu kimlik bilgileri kullanılarak satın alınan oyunlar da dahil olmak üzere hesaba bağlı tüm içerikler de kaybediliyor.