Anasayfa Haber Chrome ve Windows 10 Karanlık Mod Artık Daha Uyumlu Çalışacak

Chrome ve Windows 10 Karanlık Mod Artık Daha Uyumlu Çalışacak

Chrome ve Windows 10 Karanlık Mod

Google ve Microsoft tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Chrome web tarayıcısında daha iyi bir karanlık mod deneyimi yaşayacağız.

Windows 10 ve Chrome tarayıcının karanlık mod özelliğini bir arada kullanan birçok kullanıcı vardır. Windows Latest tarafından gelen bilgilere göre Google, karanlık temayı neredeyse her alanda hissettirecek bir güncelleme üzerinde çalışıyor.

Yeni güncellemeyle birlikte kaydırma çubukları da dahil olmak üzere her bölgeye koyu bir tema uygulanacak. Bu arada geliştirmenin macOS ve Windows 10’da Chrome için geleceğini ekleyelim.

Daha önce bir WebUI sayfası karanlık moda uyumlu olsa bile bazı alanlar açık renklerde görünüyordu. Yakında çıkacak olan “FormControlsDarkMode” özelliği, web sayfalarının kaydırma çubuklarının uyum sağlaması için ayar yapmamıza olanak tanıyor.

Chrome ve Windows 10 Karanlık Mod

Google ayrıca kaydırma çubuğundaki karanlık mod desteğiyle tarayıcının tüm dahili sayfalarını güncelliyor. Buna ayarlar, yer imleri, geçmiş sayfası, yeni sekme sayfası ve PDF yazdırma ekranı dahil.

Öte taraftan Microsoft da Google’a Chrome karanlık mod iyileştirmeleri için yardımcı oluyor. Örneğin, daha önce Windows 10’un tema ayarı değiştirildiğinde bile sayfadaki kaydırma çubuklarının aynı kaldığı bir sorunu çözmüşlerdi.

İyileştirilmiş tasarım önümüzdeki yıl Chrome 88 sürümü ile birlikte yayınlanacak. Son olarak, görünüşe bakılırsa tarayıcı karanlık modda çalışırken arama sonuçlarının koyu temaya sahip olabileceği başka bir güncelleme daha gelecek.