Anasayfa Haber Qualcomm Snapdragon 888 Tanıtıldı

Qualcomm Snapdragon 888 Tanıtıldı

Qualcomm Snapdragon 888

Qualcomm Snapdragon 888 5G mobil platformu hakkında ilk detaylar paylaşıldı.

Qualcomm tarafından Snapdragon Teknoloji Zirvesi etkinliği sırasında Snapdragon 888 duyuruldu. Qualcomm Snapdragon 888, 2021 yılında piyasaya sürülecek birçok amiral gemisi akıllı telefona güç verecek.

Normalde Snapdragon 875 olarak gelmesi beklenilen çipset hakkında daha fazla detayın da önümüzdeki günlerde paylaşılacağı ifade ediliyor. Şu an için çipsetin üçüncü nesil Snapdragon X60 5G modem ile birlikte geleceği ifade ediliyor. Modem, küresel sub-6 ve mmWave bağlantılara destek sunarken 5G taşıyıcı toplama, küresel çoklu SIM ve dinamik spektrum paylaşımı özelliklerine de sahip.

Ek olarak Snapdragon 888, Qualcomm’un yeni Hexagon işlemci ve ikinci nesil Algılama Hub‘ına sahip altıncı nesil AI Motoru ile birlikte geliyor. Şirket, 26 TOPS (saniye başına tera işlem) vaat ediyor. Oyun tarafında ise yeni Adreno çipinden daha fazla GPU performansına sahip üçüncü nesil Snapdragon Elite Gaming sunuluyor.

Çipsette Saniyede 2.7 gigapiksel veya saniyede 120 12 MP fotoğraf çekebilen yeni bir ISP de var. Qualcomm, yeni ISP’nin görüntü işleme açısından önceki nesilden yüzde 35 daha hızlı olduğunu söylüyor.