Anasayfa Haber Google, Android Studio Arctic Fox’u Duyurdu

Google, Android Studio Arctic Fox’u Duyurdu

Android Studio Arctic Fox

Google, Android Studio’nun yeni versiyonu Arctic Fox’u tanıttı.

Android Studio, Android uygulamaları yapan çoğu geliştiricinin tercih ettiği bir araç olarak karşımıza çıkmakta. Google, bu araca yeni özellikler eklemek ve hataları düzeltmek için sürekli olarak güncellemeler yayınlıyor. Bundan yaklaşık iki ay önce şirket, Android Studio 4.1’i kullanıma sundu. Bu sürüm şu anda 4.1.1 hali ile tam versiyon olarak kullanılmaya devam ediyor. Şimdi ise Google, beta kanalında Android Studio 4.2’yi test etmeye başladı.

Google, Android Studio 4.2’yi, Canary kanalında Android Studio Arctic Fox kod adıyla duyurdu. Bu sürüm, 2020.3.1 olarak adlandırılan yeni bir sürüm isimlendirmesi ile birlikte geliyor. Google, yeni isimlendirme yönteminin, geliştiricilere daha fazla görünürlük sağlıyor ve sürümün piyasaya sürüldüğü yılı hızlı bir şekilde belirlemelerine olanak tanıdığını belirtiyor. Ayrıca yeni sistem, Android Studio’yu, temel aldığı IntelliJ IDEA ile de uyumlu hale getiriyor.

Android Studio

Google, yeni isimlendirme kuralı ile hayvan adlarını kod adları olarak kullanmaya başlayacak. Bunun ilk örneği yeni sürümde karşımıza çıkıyor. “Arctic Fox” ile başlayarak, her yeni büyük sürümde hayvan isimleri alfabetik bir şekilde sıralanacak.

Google, Arctic Fox sürümü ile birlikte 200’den fazla hatayı da düzeltti. Şirket, geliştiricilerin uygulamaların Renk Körlüğü Modu gibi farklı erkan düzenlerine ve modlara nasıl tepki verdiğini görmelerine olanak tanıyan yeni bir “Düzen Doğrulama Aracı” ile birlikte Jetpack Compose’a yeni özellikler ekledi.

Şirket, kaliteli uygulamalar üretmek için Android Studio’nun tam sürümünü kullanmanızı öneriyor. Ancak yeni özellikleri denemek istiyorsanız, Beta ve Canary kanallarından en son sürümleri indirebilirsiniz.