Anasayfa Haber Snapdragon 888 Özellikleri Detaylandırıldı

Snapdragon 888 Özellikleri Detaylandırıldı

Snapdragon 888 özellikleri, düzenlenen konferans ile beraber daha da detaylandırıldı.

Qualcomm, 1 Aralık 2020 tarihinde düzenlemiş olduğu etkinlikle beraber Snadpragon 888 işlemcisini duyurdu. Cortex X1 çekirdeğiyle beraber 2021 amiral gemisi telefonlarına bambaşka bir performans sergileyeceği ifade edilen çipsetin, bugün ise detaylı özellikleri kullanıcılarla paylaşıldı. Peki, Snapdragon 888 özellikleri ile kullanıcılara neler sunuyor? Gelin yeni nesil işlemcinin sahip olduğu teknik özellikleri yakından inceleyelim.

Snapdragon 888 özellikleri - CPU

Snapdragon 888 Özellikleri – CPU

Qualcomm’un 5 nm fabrikasyon süreciyle ürettiği Snapdragon 888, Cortex-X1 çekirdeği ile piyasaya sunulan ilk işlemci olarak karşımıza çıkıyor. Cortex X1, Cortex A78 ile kıyaslandığında yüzde 33 oranında daha hızlı işlem kapasitesi sunuyor. Snapdragon 888 işlemcisinin kalbinde yer alan X1 çekirdeği, paylaşılan bilgilere göre 2.84GHz hızında çalışıyor.

Söz konusu X1 çekirdeğine ise 2.4 GHz hızında çalışan 3 adet Cortex-A78 ve 1.8GHz‘de çalışan 4 adet Cortex A55 çekirdekleri eşlik ediyor. Ayrıca SP888’in CPU biriminde 4 MB L3 önbelleğe ve 3 MB sistem önbelleğine de yer veriliyor.

Paylaşılan performans verilerine göreyse Snapdragon 888, CPU tarafında Snapdragon 865’e kıyasla yüzde 25, GPU tarafındaysa yüzde 35‘lik bir artışa da ev sahipliği yapıyor.

Snapdragon 888 Özellikleri – Adreno 660 GPU

SP888’de GPU birimi olarak da bizleri Adreno 660 GPU karşılıyor. Qualcomm’un yeni nesil amiral gemisi ile beraber gelen bu GPU ise paylaşılan bilgilere göre yazılım güncellemesiyle beraber güncellenebiliyor.

Aynı zamanda mobil oyunculuk konusunda da oyunculara çağ atlatacak olan söz konusu Adreno 660 GPU sayesinde 144 FPS değerlerinde oyunlar oynanabiliyor. Bunun haricinde SP888’de oyunlardaki görüntü kalitesini artırmak için de bazı teknolojilere yer veriliyor.

Bu kısımdaysa bizleri Variable Rate Shading (Değişken Hızlı Gölgelendirme) teknolojisi karşılıyor. Bu teknoloji ise GPU’nun yüklerinin azalmasını sağlıyor. Böylece, oyunlardaki performansta en yüksek seviyeye taşınıyor. Bahsi geçen VRS teknolojisinin ise yüksek çözünürlükteki oyunlarda yüzde 30 oranında performansı arttırdığı da Qualcomm tarafından belirtiliyor.

Bunun haricinde Snapdragon 888’in bir diğer dikkat çeken özeliği ise Game Quick Touch olarak karşımıza çıkıyor. Mobil oyun deneyimini daha da kaliteli bir hale getirilmesine olanak sağlayacak olan bu özellikle birlikte, oyunlardaki dokunma gecikmesi yüzde 20 oranında azaltılacağı ifade ediliyor. Adreno 660 GPU ile birlikte gelecek olan bu teknoloji ise otomatik olarak devreye gireceği de yetkililer tarafından söyleniyor.

Kamera 

SP888’nin aynı zamanda Üçlü Görüntü Görüntü Sinyal İşleyici kullanan ilk Snapdragon modeli olduğunu da belirtelim. Söz konusu Qualcomm Spectra 580 ISP ise üç kameranın aynı anda çalışması ve görüntü işlemesine imkan tanıyor.

Paylaşılan verilere göreyse yeni Spectra 580 ISP’nin serinin önceki modellerine kıyasla yüzde 35 oranında daha hızlı işleme yapabileceği belirtiliyor.

Gece Modu konusunda da amiral gemisi telefonlarda bambaşka deneyim sunacak olan işleme teknolojisi, gece ortamında bile en net fotoğrafları kullanıcılara sunabiliyor. Bu da 2021 model amiral gemisi telefonların özellikle düşük ışıklı ortamlarda kullanıcılara farklı bir deneyim sunacağı anlamına geliyor.

Tüm bunların haricinde yeni nesil amiral gemisi 8K çözünürlükte 30 FPS, 4K çözünürlükte 120 FPS’de video çekimine de destek veriyor. Fotoğraf kısmında ise maksimum 200 Megapiksel çözünürlüğe kadar destek sunan yeni nesil amiral gemisi işlemcisinin, mobil fotoğrafçılıkta yeni bir çağı başlayacağı da iddia ediliyor.

Bağlantı

Qualcomm’un yeni nesil işlemcisi, Snapdragon X60 5G modemiyle beraber geliyor. Bahsi geçen bu üçüncü nesil modem ise 5G desteğinin haricinde mmWave desteğini de beraberinde getiriyor.

Bağlantı kısmındaysa 5G haricinde Qualcomm’un yeni nesil işlemcisinin 6 GHz kapasiteli Wi-Fi 6 / 6E ve Bluetooth 5.2‘yi desteklediğine de özellikle dikkat çekiliyor.

Yapay Zeka

Etkinlik sırasında paylaşılan bilgilere göre Snapdragon 888‘de yer alan Qualcomm Hexagon 780 işlemcisinin ise, 6. nesil Qualcomm Al Engine‘i barındırdığı belirtiliyor.

Gelişmiş bir yapay zeka motoruna ev sahipliği yapacağı belirtilen SP888, hem performans hem de güç verimliliği konusunda oldukça kaliteli bir deneyim sunuyor. Ayrıca paylaşılan veriler arasında yeni nesil Qualcomm Al Engine’in saniyede 26 tera işlem yapabildiğine de yer veriliyor.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version