Anasayfa Haber Samsung’dan Kablosuz Şarj Yüzüğü Patenti

Samsung’dan Kablosuz Şarj Yüzüğü Patenti

Samsung Kablosuz Şarj Yüzüğü

Samsung kablosuz şarj yüzüğü, siz akıllı telefonunuzu kullanırken cihazınızı şarj edebilecek.

Samsung tarafından başvurusu yapılan yeni bir patent, şirketin yeni bir kablosuz şarj cihazı üzerinde çalıştığını ortaya çıkarttı. Samsung kablosuz şarj yüzüğü gücünü ise kullanıcısının hareketinden alacak. Cihaz bir kişinin telefonunu şarj etmek için küçük bir acil durum bataryası da kullanmıyor. Bunun yerine içinde kullanıcının eli hareket halindeyken kendisi de hareket eden manyetik bir disk kullanılıyor.

Bu hareket elektrik üretirken küçük ürünü bir tür mini jeneratör haline getiriyor. Cihaz, yalnızca kinetik enerjiyi kullanmanın yanı sıra, kullanıcının vücudundan elektrik üretmek için ısıyı da transfer edebiliyor. Ek olarak Samsung, akıllı telefonlarınızı şarj etmeden önce üretilen elektriği depolamak için cihazın küçük bir pili tutmasını planlıyor.

Samsung Kablosuz Şarj Yüzüğü

Cihazınızı şarj etmek ise bu patentin bir başka ilginç yönü. Ne de olsa kullanıcı cihazı USB portu üzerinden takmayacak. Aksine, bir kişi cihazını normal şekilde kullanırken telefon kablosuz olarak şarj edilecek. Bu da parmağınızın telefonu şarj etmek için kablosuz şarj bobinlerinin bulunduğu konumun yukarısında olması gerektiği anlamına geliyor.

Kablosuz şarj yüzüğünün şu an için sadece patent aşamasında olduğunu da unutmamak gerekiyor. Yani bu ürün hiçbir zaman var olmayabilir.