Anasayfa Haber Eve Online Sonunda Mac Uygulamasına Kavuşuyor

Eve Online Sonunda Mac Uygulamasına Kavuşuyor

Eve Online Mac

CCP Games yıllar sonra Eve Online oyunu için bir Mac uygulaması geliştiriyor.

Mac kullanan EVE Online oyuncuları 2007 yılından bu yana Wine gibi uyumluluk katmanları kullanarak oyunu oynamak zorunda kalıyordu. macOS Big Sur ile oyuna böyle girmek bile işkence haline gelmişken CCP Games kelimenin gerçek anlamıyla sonunda bekleneni yaptı ve Eve Online için bir macOS istemcisi geliştirmekte olduğunu duyurdu. İstemcinin Big Sur uyumluluğunun yanı sıra, uzay tabanlı MMO oyununa olumlu karşılanacak geliştirmeler de getireceğinin altı çiziliyor.

Öncelikle oyun Apple’ın yerel Metal grafik sistemini kullanacak. CCP Games kullanıcılarının güzel görseller, özellikler ve performans kazanımları beklemesi gerektiğini ifade ediyor. Diğer yerel sistemler de kaynakları serbest bırakacak ve uygun fare ve klavye entegrasyonunu sağlayacak. Şirket, ideal bir deneyim sağlamak için tüm ağırlığını yerel Mac uygulamasının arkasına atmanın da sözünü veriyor.

Eve Online Mac sürümü için ilk açık beta 2021 yılının ilk çeyreğinde yayınlanacak. Öte yandan bu sürüm sadece Intel yerel sürümüyle sınırlı olacak. Tabii ki Rosetta 2 aracılığıyla Apple M1 işlemcili Mac’lerde de oyun oynanabilecek. Daha sonra bu modeller için de bir sürümün geleceğini belirtelim.