Anasayfa Mobil iPhone 12 Pro İncelemesi

iPhone 12 Pro İncelemesi

iPhone 12 Pro incelemesi ile Apple’ın yeni amiral gemisinin tasarımına, kamerasına, teknik özelliklerine yakından bakıyor ve nasıl bir kullanıcı deneyimi sunduğundan bahsediyoruz.

iPhone 12 Pro incelemesi ile karşınızdayız. Sizler için hazırlamış olduğumuz bu inceleme videosunda iPhone 12 Pro fiyatı ve özellikleri gibi önemli başlıkların yanı sıra, yeni nesil iPhone’un kamera özelliklerine ve şık tasarıma da yakından göz atıyoruz. Peki, iPhone 12 Pro üstün kamera ve teknik özellikleriyle nasıl bir kullanıcı deneyimini bizlere sunuyor? Tüm merak ettiklerinizi iPhone 12 Pro inceleme videosu ile cevaplıyoruz.

iPhone 12 Pro Tasarımı

iPhone 12 Pro tasarım konusunda bazı yeniliklere beraber geliyor. Genel olarak temel iPhone tasarımına ev sahipliği yapan model, özellikle bu yıl iPad Pro 2020 modelleriyle beraber başlayan köşeli tasarım anlayışıyla dikkat çekiyor.

Köşeli tasarımı bakımından iPhone 5 ve iPhone 4 modellerini çağrıştıran iPhone 12 serisi, genel anlamda oldukça göze hitap eden bir tasarımla karşımıza çıkıyor.

iPhone 12 Pro Tasarımı

Tasarım detaylarına gelecek olursak, iPhone 12 Pro ile beraber iPhone kullanıcılarının yıllardır dile getirdiği kasa yapısı bizleri karşılıyor. Böylece yuvarlak ve kaygan kenarlardan kurtulan iPhone 12 Pro, daha net ve daha keskin tasarım hatlarıyla beraber geliyor.

Malzeme kalitesiyle de ön plana çıkan iPhone 12 Pro modellerinin kenarında ayrıca paslanmaz çelik bir malzemeye de yer veriliyor. Her ne kadar bu malzeme alüminyuma kıyasla telefonun biraz ağırlaştırsa da özellikle tutuş hissiyatı kısmında oldukça kaliteli hissettiriyor.

Sağlamlık konusuna gelecek olursak, 12 Pro’nun paslanmaz çelik kenarları düşmelere karşı da telefona tam bir koruma sağlıyor. Bu kısımda da yeni iPhone modeli düşmelere ve çizilmelere karşı serinin önceki modellerine kıyasla 4 kat daha fazla dayanıklılık sunuyor.

iPhone 12 Pro incelemesi sırasında da belirtiğimiz gibi, yeni iPhone modelinin ön tarafında bizleri serinin önceki modellerinde olduğu gibi benzer bir çentikli ekran ve kamera tasarımı karşılıyor. Bunun haricinde az da olsa ekran çerçevelerini incelten Apple, ayrıca toplam 187 gram ağırlığındaki bir akıllı telefonla karşımıza çıkıyor.

Bunun dışında cihazın arka tarafında göz attığımızdaysa Apple’ın, herhangi bir değişikliğe gitmediğini de gözlemlemekteyiz. Cihazın arka tarafında serinin önceki modelinde olduğu gibi 3 adet kamera sensörüne yer veren Apple, ayrıca bu yıl ilk defa bir iPhone modelinde LIDAR tarayıcı sensörüne de yer veriyor.

Cihazın çerçeve kısmında paslanmaz çelik kasa kullanan Apple, ayrıca cihazın arka kısmında da cam bir panele yer veriyor. Aynı zamanda Pro serisine yakışır oturaklı ve şık renk seçenekleriyle beraber gelen iPhone 12 Pro Grafit, Gümüş, Altın ve Pasifik Mavisi seçenekleriyle beraber satın alınabiliyor.

iPhone 12 Pro Özellikleri – Ekran

iPhone 12 Pro, 6.1 inç Super Retina XDR ekran üzerine kuruluyor. En iyi ekran deneyimini kullanıcılara vadeden bu Super Retina XDR ekransa, 2778 x 1284 piksel çözünürlük2.000.000:1 kontrast oranı1200 nit parlaklık ve 458 ppi değerlerini de kullanıcılara sunuyor. Apple’ın yeni nesil akıllı telefonunda yer verdiği bu ekran ise seramik kalkan ile korunuyor.

Fakat bu kısımda da belirtmemiz gerekiyor ki serinin yeni modeli 60 Hz bir ekran yenileme hızıyla beraber geliyor. Bu kısımda da Apple’ın en az Pro modelde 90 Hz‘lik bir ekrana yer vermesini bekliyorduk. iPhone 12 Pro’nun en büyük eksisinin ise 60 Hz’lik ekran yenileme hızı olduğunu söyleyebiliriz.

Bunun yanı sıra 12 Pro ile beraber kullanıcılar sunulan ekran teknolojilerinde de kısaca bahsedelim. 2020 iPhone model iPhone modellerindeyse bizleri, Dolby Vision, HLG, HDR10, HDR, DCI-P3 ekran teknolojileri karşılıyor.

iPhone 12 Pro Özellikleri – Donanım

iPhone 12 Pro gücünü Apple A14 Bionic çipsetinden alıyor. Bir akıllı telefondaki 5 nm olarak üretilen ilk çipset olma özelliğini taşıyan A14 Bionic11.8 milyon transistör barındırıyor. Çipsetin diğerlerine göre yüzde 50 daha hızlı olduğunun da altı çiziliyor. Aynı durum GPU tarafında da geçerli. 6 çekirdekli çipsetin makine öğrenimi tarafında da iddialı olduğunu belirtelim. Yüzde 80 daha hızlı ve 16 çekirdekli olan nöral motorsaniyede 11 trilyon işlem gerçekleştirebiliyor. 5G desteği ise yüksek hızlar ve düşük gecikme sağlıyor.

Bildiğiniz gibi Apple, lansmanlar sırasında iPhone modellerinin RAM ve batarya gibi bilgileri kullanıcılarla paylaşmıyor. Ancak, daha sonradan yayınlanan bazı test videolarındaysa serinin tepe modelinin 6 GB RAM kapasitesiyle beraber geldiğine şahit olmaktayız.

iPhone 12 Pro depolama kısmında da üç farklı seçeneğe ev sahipliği yapıyor. 12 Pro’nun temel modeli ise 128 GB’dan başlıyor. 12 Pro’nun depolama seçenekleri ise 128/256/512 GB şeklinde sıralanıyor.

iPhone 12 Pro Pil Performansı

iPhone 12 Pro incelemesi sırasında da bahsettiğimiz gibi, 12 Pro pil tüketimi konusunda da kullanıcıların yüzlerini güldürmeyi başarıyor.

A14 Bionic‘in güç verimli sayesinde kullanıcılara 17 saat video oynatma, 65 saat ise müzik oynatma sürelerini sunan 12 Pro modeli, 2.815 mAh boyutundaki bir bataryadan da besleniyor.

Hızlı şarj konusunda da kablosuz olarak 15W, kablolu olarak 20W‘a kadar hızlı şarjı destekleyen iPhone 12 Pro, ayrıca MagSafe desteğine de ev sahipliği yapıyor. Böylece kullanıcılar iPhone 12 Pro’yu MagSafe kablosuz şarj cihazıyla da şarj edebiliyorlar.

iPhone 12 Pro Kamera Özellikleri

iPhone 12 Pro, kamera özellikleriyle de adından söz ettirmeyi başarıyor. Bu kısımda ise cihazın arka tarafında her biri 12 MP çözünürlükte olan ultra genişgeniş ve telefoto lenslerine yer veriliyor.

Apple ProRAW adlı yeni formata da sahip olan bu kamera kurulumu iPhone’a hesaplamalı fotoğrafçılık avantajları ve RAW formatında çekim yapma avantajları sağlıyor. Video tarafında ise iPhone 12 Pro, 10-bit HDR video kaydıDolby Vision HDR desteği ve 4K 60 FPS yenilikleri de kullanıcılara sunuyor. Ayrıca cihazın arka tarafında yer alan LiDAR tarayıcısı ise nesne ve oda tarama, artırılmış gerçeklik ve daha fazlası için kullanılıyor.

Bahsi geçen bu LİDAR tarayıcı düşük ışıkta otomatik odaklanma ve çekim süresini geliştirme konusunda avantajları da beraberinde getiriyor. Tüm bu detayların haricinde cihazın ön tarafındaysa diğer modellerde olduğu gibi 12 MP çözünürlüklü bir selfie kamerası bizleri karşılıyor.

12 MP çözünürlüklü bu ön kamera ise 4K video kaydı yapabiliyor. Ayrıca bu kamera inceleme videomuzda da bahsettiğimiz gibi gece çekim ve Portre modlarına da destek sunuyor.

iPhone 12 Pro fiyatı

Phone 12 Pro Fiyatı

128 GB dahili hafızaya sahip olan iPhone 12 Pro modeli 14.999 TL fiyat etiketine sahipken, serinin 512 GB’lık tepe modeliyse 17.999 TL‘lik fiyat etiketiyle karşımıza çıkıyor.

iPhone 12 Pro Teknik Özellikleri

  • Ağırlık: 189 gram
  • Boyutlar: 146.7 x 71.5 x 7.4 mm
  • Ekran: 6.1 inç boyutundaki Super Retina XDR OLED, HDR10 desteği, 1170 x 2532 piksel çözünürlük, 460 ppi piksel yoğunluğu, 19.5:9 en boy, Dolby Vision
  • Ekran Kasa Oranı: Yüzde 86
  • İşletim Sistemi: iOS 14
  • İşlemci: Apple A14 Bionic (5 nm) Hexa-core (2×3.1 GHz Firestorm + 4×1.8 GHz Icestorm)
  • Bellek: 6 GB RAM
  • Batarya: 2.815 mAh
  • Depolama: 128/256/512 GB
  • Arka Kameralar: 12 MP, f/1.6, 26mm (geniş), 1.4µm, dual pixel PDAF, OIS
    12 MP, f/2.0, 52mm (telefoto), 1/3.4″, 1.0µm, PDAF, OIS, 2x optik zoom
    12 MP, f/2.4, 120˚, 13mm (ultra geniş açı), 1/3.6″
    TOF 3D LiDAR tarayıcı (derinlik)
  • Ön Kamera: 12 MP, f/2.2, 23mm (geniş), 1/3.6″
    SL 3D, (derinlik / biyometrik sensör)

Bir yorum

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version