Anasayfa Haber Referans Tasarım RX 6800 ve RX 6900 Kartların Üretimi Sonlanıyor

Referans Tasarım RX 6800 ve RX 6900 Kartların Üretimi Sonlanıyor

MSI Radeon RX 6800 ve RX 6800 XT

AMD’nin üç fanlı referans tasarımı kısıtlı süreyle üretilecek ve muhtemelen 2021 başlarında sona erecek.

Teknoloji yayını Cowocotland, AMD’nin RX 6800 ve RX 6900 referans tasarım ekran kartlarının kullanımdan kaldırıldığı bilgisini yayınladı. Bu da kırmızı takımın üretimi durduracağı ve pazar ihtiyaçlarını karşılamak için üçüncü parti ortaklarına güveneceği anlamına geliyor.

Özetle, AMD tarafından tanıtılan kartlar bir süre sonra piyasada bulunmayacak. Kırmızı ekibin GPU ve VRAM sağladığı ASUS, MSI ve Gigabyte gibi ortaklar tarafından üretilen özel kartlar ise raflarda yerini almaya devam edecek.

Endüstri kaynaklarından zaman zaman sızıntılar alan VideoCardz, bilgilerin bazı kısımlarını onaylayabildiklerini söylüyor. Hatırlarsanız Radeon Kurumsal Başkan Yardımcısı Scott Herkelman, kısa süre önce RX 6800 serisinin kısıtlı sayıda üretileceğini söylemişti.

Son olarak, dünyadaki çeşitli perakendecilere sadece 35-40 adet RX 6900 XT ekran kartı ulaştığını duyuyoruz. Dolayısıyla üretim oldukça kısıtlı ve yakında tamamen sonlanacak. Görünüşe bakılırsa 2021 yılının başlarında referans tasarımların üretimi de tamamen durmuş olacak.