Anasayfa Haber HarmonyOS’lu İlk Huawei Akıllı Saat 2021’de Duyurulabilir

HarmonyOS’lu İlk Huawei Akıllı Saat 2021’de Duyurulabilir

HarmonyOS ile çalışan ilk Huawei akıllı saat

Son paylaşılan raporlara göre, HarmonyOS ile çalışan ilk Huawei akıllı saat önümüzdeki yıl piyasaya sürülebilir.

Huawei, geride bıraktığımız Eylül ayında Huawei Watch GT 2 Pro modelini duyurmuştu. 12 Aralık’ta ise kullanıcıların karşısına Watch GT 2 Pro‘nun EKG destekli modeliyle çıkacak olan Huawei’nin 2021 planlarıyla ilgili önemli bir rapor yayınlandı. Çinli şirkete yakın kaynakların servis ettiği bilgilere göre HarmonyOS işletim sistemli ilk Huawei akıllı saat önümüzdeki yıl piyasaya sunulabilir.

Çin merkezli kaynakların paylaşmış olduğu bilgilere bakacak olursak, Huawei’nin kendi işletim sistemiyle çalışan ilk akıllı saat modelinin 2021 yılı içerisinde tanıtılacağını görmekteyiz.

Şimdilik, bahsi geçen bu modelin özellikleri hakkında herhangi bir şey bilinmiyor. Ancak, şirkete yakın kaynakların paylaşmış olduğu bilgilere göre söz konusu bu modelin Watch GT 2 Pro’ya kıyasla oldukça farklı bir model olacağına da özellikle dikkat çekiliyor.

Bildiğiniz gibi Huawei, geçtiğimiz sonbahar ayında HarmoyOS 2.0 SDK‘sını erişime açmıştı. HarmoyOS 2.0’ın yazılım geliştirme kitinin erişime açılmasının ardından birçok uygulama geliştiricisi de HarmonyOS 2.0 için uygulama geliştirmeye başlamıştı.

Yaşanan bu gelişmeyi de göz önünde bulunduran kaynaklar, şirketin bir sonraki akıllı saat modelinin HarmonyOS’la çalışacağına da kesin gözüyle bakıyorlar. Bunun yanı sıra söz konusu bu modelinse paylaşılan bilgilere göre ilk etapta sadece Çin’e özel olacağı ve daha sonrasındaysa diğer pazarlarda da satışa sunulacağı belirtiliyor.