Anasayfa Haber Windows ARM İçin x64 Uygulama Desteği Geliyor

Windows ARM İçin x64 Uygulama Desteği Geliyor

Windows ARM x64 Uygulama

Microsoft, yayınlamış olduğu blog yazısıyla beraber Windows 10 on ARM için x64 uygulama desteği vereceğini duyurdu.

Microsoft, Eylül ayında yapmış olduğu açıklamaya birlikte Windows ARM üzerinde X64 emülasyonunu destekleyeceğini müjdelemişti. Bugün ise Microsoft, yayınlamış olduğu blog yazısıyla beraber bu özelliğin Windows Insider kullanıcılarının huzuruna sunulduğu duyurdu.

Windows Insider programına kayıtlı olan kullanıcıların erişim sağlayabildiği bu özellik sayesinde, ARM işlemcili cihazlar için derlenmemiş 64-bit tabanlı uygulamaların çalıştırılmasına imkan tanınıyor. Bu özellikle beraber ayrıca kullanıcıların, ARM tabanlı cihazlarda Rocket League gibi oyunları oynatmasına, Chrome ve Autodesk SketchBook uygulamaları da çalıştırmasına olanak sağlanıyor.

Şimdilik, x64 emülasyonunun Windows 10’un ana sürümlerine ne zaman geleceği hakkında herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Fakat Microsoft yetkileri Insider kullanıcılarından gelen geri bildirimlere göre bu özelliği tüm kullanıcılara sunabileceklerini de ifade ediyor.

Bunun yanı sıra haberin başında belirtiğimiz gibi şimdilik bu özelliğe Windows Insider programına kayıtlı olan kullanıcılar erişim sağlayabiliyor. Eğer, siz de 64-bit uygulamaları ARM tabanlı Windows cihazınızda çalıştırmak istiyorsanız, Windows 10’un Insider programına buradan kayıt olabilirsiniz.