Windows 10 üzerinde Android uygulamaların çalıştırılmasını konu alan projenin adı ‘Project Latte’ olacak. 2021 yılının ikinci yarısında yeni destek kullanıcılara sunulabilir.
Microsoft’un Windows 10 için yerel Android uygulama desteğinden geçtiğimiz günlerde söz etmiştik. Şimdi ise özel bir belgede bulunan referanslara göre bu projenin gerçek olduğu söyleniyor. Üstelik Windows 10 önizleme yapılarını çalıştıran bazı Windows Insider’lar, Project Latte için bazı testler yapıyor olabilir.
Söylentilere bakılırsa Microsoft, yerel Android uygulama desteğini önümüzdeki yılın ikinci yarısında yayınlamak istiyor. Şirket daha önce Windows Phone cihazlar için Windows 10’da Android uygulama desteği sunuyordu. O zamanlar bu projeye “Astroia” kod adı verilmişti. Öte yandan Android uygulamaların birçoğu, Windows Phone’larda beklenenden çok daha verimli çalıştı.
Yeni Project Latte’nin Windows 10 için Android uygulamaları ile bağlantılı olduğu yüksek oranda doğrulandı diyebiliriz. Linux için Windows Alt Sistemi (WSL) ise bu özelliğe bazı artılar sağlayacak. Microsoft ayrıca Android uygulamaların çalışmasını sağlamak için kendi Android alt sistemini geliştirecek.
Android ekosisteminin geliştiricisi Google, Play Servislerini belirli iş ortakları ve mobil cihazlarla sınırlıyor. Bu sebeple Project Latte için destek sunulmayacağı belirtiliyor.
Microsoft’un bu fikri geçtiğimiz haftalarda ilk ortaya çıktığında olumlu tepkiler almıştı. Peki siz Windows 10 üzerinde Android uygulama desteği için neler düşünüyorsunuz?
Microsoft baktı ki dünya mobile kayıyor gelecek için çırpınıyor. Gerçe hoş microsoft batmaz da kullanım oranı git gide düşüyor. Belki ileride iş sebebiyle kullananlar dışındaki kesim Windows a ihtiyaç duymayabilir.
Peki Microsoft niye batmaz dedim çünkü mevcut piyasadaki işletim sistemlerinin hepsinde microsoftun dünya kadar patenti var.
Çok mantıklı bir adım..