Anasayfa Haber OLED Ekranlı iPad Pro 2022’de Duyurulabilir

OLED Ekranlı iPad Pro 2022’de Duyurulabilir

OLED ekranlı iPad Pro 2022

Apple’ın önümüzdeki yıllarda duyuracağı OLED ekranlı iPad Pro modeliyle ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

Hatırlarsanız, daha önceden paylaşılan raporlarda Apple’ın 2021 yılı içerisinde mini LED ekranlı bir iPad modelini duyuracağı iddia edilmişti. Bugün ise Apple’ın gelecek planlarıyla ilgili önemli bilgiler paylaşıldı. Paylaşılan bilgilerle beraber firmanın 2022 yılı içerisinde OLED ekranlı iPad Pro modeliyle kullanıcıların karşısına çıkacağı iddia edildi.

Şimdilik, OLED ekranlı iPad Pro modelinin özellikleri ile ilgili herhangi bir detaylı açıklama yapılmadı. Ancak son paylaşılan raporlara göre 2022 model iPad Pro modelinin OLED ekranının Samsung ve LG tarafından üretileceği ifade ediliyor.

Bunun yanı sıra Samsung’un Apple için üreteceği bu ekranın panelinin UT (Ultra İnce) LG’nin ise ATO (Gelişmiş İnce OLED) olarak adlandırılacağı belirtiliyor. Konuyla ilgili SamMobile’a konuşan bir Samsung yetkilisi ise, söz konusu UT panellerinin 2022 yılı içerisinde Apple’a tedarik edeceklerine de dikkat çekiyor.

Yine aynı raporda LG’nin ise iPad modellerine 2023 yılı ile beraber ATO panellerini tedarik etmeye başlayacağının da altı özellikle çiziliyor.

OLED Ekranlı iPad Pro

İlk Önce Mini LED Ekranlı iPad Modeli Piyasaya Sunulabilir

2022 yılında iPad’lerde OLED ekran paneline geçiş yapacağı söylenen Apple’ın, bu geçiş sürecinde ilk önce 2021 yılı içerisinde mini LED ekranlı iPad modellerini de piyasaya sunacağı iddia ediliyor.

Bunun yanı sıra bir diğer raporda ise Apple’ın önümüzdeki yıllarda üst düzey iPad modellerinde OLED ekran paneline, uygun fiyatlı iPad modelinde ise mini LED ekran teknolojisine yer vereceği de paylaşılan raporlar arasında yer alıyor.