Anasayfa Haber Apple, İlk Katlanabilir Telefonunu 2022’de Piyasaya Sürebilir

Apple, İlk Katlanabilir Telefonunu 2022’de Piyasaya Sürebilir

Apple Katlanabilir Telefon

Yeni bir rapora göre, Apple’ın katlanabilir telefon piyasasına 2022’de giriş yapabileceği konuşuluyor.

Apple’ın iPhone 12 serisinin, tamamen yeni bir tasarıma ve form faktörüne sahip olduğu için büyük bir yankı uyandırdığını söyleyebiliriz. Bunun yanında, Samsung ve Huawei gibi üreticiler katlanabilir akıllı telefonlar üretme konusunda çeşitlilik gösterirken, Apple bu formdaki ürünlerinden bir ipucu bile vermemişti. Samsung, halihazırda üç adet katlanabilir akıllı telefon modelini piyasaya sürdü ve her sürümde telefonun katlanabilirliğini daha iyi hale getiriyor. Ancak, bu hafta çıkan raporlara göre, Apple’ın önümüzdeki süreçte katlanabilir telefon piyasasına giriş yapacağı belirtiliyor. Beklenen potansiyel tarih ise 2022.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, DigiTimes’ın yakın tarihli bir raporu, Apple’ın ilk katlanabilir iPhone’unu 2022’de piyasaya süreceğini gösteriyor. Bu günlerde her türden katlanabilir akıllı telefonları görmeye başladık, bazıları yukarı ve içe doğru katlanırken, diğerleri küçük ekrana sahip olan telefonu daha büyük bir ekrana sahip bir “phablet” haline getirmek için dışa doğru katlanıyor. Samsung’un Galaxy Z Flip cihazları, benzer bir katlama mekanizmasına sahip olduğu için de doğrudan bir rekabet içerisinde yer alıyor. Bu rekabetin içerisine önümüzdeki dönemlerde Apple’ın da katılması çok muhtemel.

Apple Katlanabilir Telefon
Katlanabilir iPhone konsepti.

Rapor ayrıca, OLED ekranların benimsenmesinde bir sıçrama görüldüğünü de belirtiyor. Bu aynı zamanda LG ve Japan Displays’in üretimini artırmasına da izin verecek. Apple’ın her iPhone modelini OLED panel ile donatmaya karar vermesinin nedeni olarak da bu durum gösteriliyor. Apple, yeni nesil ekran üretiminde katlanabilir ekranların çok önemli bir yere sahip olacağı düşünüldüğünde, bu piyasanın dışında kalmayı istemiyor.

Şirket, halihazırda katlanabilir iPhone’larla ilgili birkaç patenti elinde bulunduruyor. Söylentilere göre, bu yılın başlarında katlanabilir bir iPhone test amacıyla Foxconn’a gönderilmişti. Ayrıca, iPhone 11 benzeri bir tasarıma sahip katlanabilir bir cihazla ilgili sızıntı bilgiler de ortaya çıkmıştı. Bilgilerde cihazın merkezdeki katlanma noktasına bağlı iki farklı ekran içereceği ortaya çıkmıştı. Bu da iPhone’un gerçek bir tek parçalı katlanabilir ekrana sahip olmadığını ancak Microsoft Surface Duo gibi çift ekranlı bir cihaza sahip olduğunu gösteriyor.

Son olarak, yeni Apple katlanabilir telefonunun 2022’de piyasaya sürülebileceğini ancak kesin bilgilerin önümüzdeki dönemlerde şirket tarafından duyurulacağını belirtelim.