Anasayfa Haber Apple M1 Destekli Adobe Premiere Pro Beta Çıktı

Apple M1 Destekli Adobe Premiere Pro Beta Çıktı

Apple M1 Adobe Premiere Pro

Apple M1 işlemciler için desteğe sahip Adobe Premiere Pro, Premiere Rush ve Audition beta sürümleri geldi.

Adobe tarafından Apple M1 işlemci desteği sunan Adobe Premiere Pro, Premiere Rush ve Audition beta sürümleri yayınlandı. Premiere Pro’nun tüm özelliklerini kademeli olarak kullanıcılara sunacak. Yani şu an için her şey ARM tabanlı yeni işlemci için hazır durumda değil.

Premiere Pro’nun bu genel beta sürümünde renk, grafik ve ses ile prodüksiyonlar ve çoklu kamera gibi temel düzenleme işlevleri ve iş akışları bulunuyor. Adobe ayrıca H.264, HEVC ve ProRes gibi en yaygın kullanılan codec bileşenleri için desteğe öncelik vermiş durumda.

Adobe, yeni sürümle uyumlu hale getirmek için başlangıçta proje dosyalarının güncellenmesi gerektiğini söylüyor. Ek olarak, kullanıcıların beta sürümünde kullanmak için fazladan proje kopyaları oluşturmaları tavsiye ediliyor.

Beta sürümünde bazı bilinen sorunlar da yer alıyor. Mesela, bir MacBook Pro’nun Dokunmatik Çubuğundaki Araç Seçiciye dokunmak uygulamanın çökmesine neden olabiliyor veya dışa aktarma yapılırken tahmini dosya boyutları büyüklük sırası ile yanlış değerler gösterilebiliyor.

Adobe, Premiere Pro’nun M1 yerel sürümünü tamamlayana kadar çoğu kullanıcıyı ‌M1‌ çipli Mac’lerde Rosetta 2 emülasyonunu kullanmaya teşvik ediyor.

Premiere Pro’ya ek olarak, Premiere Rush ve Audition da genel beta test kullanıcıları için ‌M1‌ Mac’lerde yerel olarak çalışacak şekilde güncellendi.

Kasım ayında ise yine M1 destekli Photoshop Beta yayınlanmıştı.