Anasayfa Haber Honor Gelecek Yıl 100 Milyon Akıllı Telefon Satmayı Hedefliyor

Honor Gelecek Yıl 100 Milyon Akıllı Telefon Satmayı Hedefliyor

Honor akıllı telefon

Honor, 2021 yılında 100 milyon cihaz üretip satma hedefini belirledi.

Yakın zamanda Zhixin New Information Technology Co. Ltd. şirketine satılarak bağımsız bir şirket haline gelen Honor, 2021 yılında 100 milyon akıllı telefon satmayı kendisine hedef olarak belirlemiş durumda.

Honor’un şimdiden ABD’deki tedarikçileri ile 100 milyon cihaz üretimi için görüştüğü söyleniyor. Öte yandan, şirketin varlık listesine girmesi nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri’nin onay sürecinden geçmesi gerekiyor. Bu anlamda gerekli miktarda bileşenin üretilip üretilemeyeceği henüz belli değil.

Ayrıca şirket tedarik zincirini güçlendirmek için de çalışıyor. Şirket satıldıktan sonra Qualcomm ile çipsetler için görüşmelere başlamayı ihmal etmedi. Diğer taraftan da MediaTek, Honor’a çipset sağlamak için yasal seçenekleri değerlendiriyor. Bugüne kadar Honor cihazlarının çoğu şirketin kendi Kirin çipsetinden güç alıyordu. Huawei’ye yönelik son yaptırımlar ise Kirin çipset üretimini imkansız hale getirdi.

Kısacası Honor’un 2021’de 100 milyon adet yapma hedefine ulaşıp ulaşamayacağı, bileşen tedarik etme kabiliyetine bağlı olacak.