Anasayfa Haber Microsoft Flight Simulator’e VR Desteği Getiren Güncelleme Yayınlandı

Microsoft Flight Simulator’e VR Desteği Getiren Güncelleme Yayınlandı

microsoft flight simulator

Yeni Microsoft Flight Simulator güncellemesi; VR desteği, yeni mekanlar ve bir dizi düzeltmeyi beraberinde getiriyor.

Microsoft, geçen hafta yayınlanan geliştirme güncellemesinde verdiği sözü tutarak, Flight Simulator için büyük bir güncelleme olan Sim Update 2’yi piyasaya sürdü. Yeni güncelleme, çok beklenen VR desteğini beraberinde getiriyor. Aynı zamanda bir sürü hata düzeltmesi ve diğer iyileştirmeleri de barındırıyor. Güncellemenin 1.12.13.0 sürüm numarası ile halihazırda indirilebilir olduğunu da belirtelim.

Şirket ayrıca bu güncelleme ile oyuncuların gizli tutulan ikonik simgeleri bularak, buldukları yerleri Twitter üzerinden paylaşmalarını istiyor. 12 adet ikonik simgenin tümünün bulunması halinde, oyuna eklenen üç adet bonus konum aktif edilecek.

microsoft flight simulator

Güncellemenin barındırdığı en önemli yenilik ise VR desteğinin eklenmesi. OpenXR uyumlu Sanal Gerçeklik Gözlükleri’ne sahip olan kullanıcılar artık oyun içi menülere gidip özelliği etkinleştirerek oyunu sanal gerçeklik ortamında oynayabilecekler. Bu da gerçekçi bir pilotluk deneyimi açısından oyuncuların en çok merak ettiği ve beklediği özelliklerden biriydi. Şimdi, bu özelliğin aktif olmasının oyuncuların ilgisini çekeceği çok açık. Ayrıca bunların yanında, diğer güncellemelerde de bulunan klasik yenilikler de yeni güncellemenin barındırdığı yenilikler arasında yer alıyor. Özellikle, yeni Airbus A320neo eğitim görevleri ve tüm uçaklar için ücretsiz Aviators Kulübü görünümü bunlara örnek olarak gösterilebilir.

Microsoft, içerikte yapılan yeniliklerin yanı sıra oyundaki çok sayıda hata ve performans sorunun da çözüldüğünü iddia ediyor. Bunlar arasında genel oyun performansı, kullanıcı arayüzü ve ses düzeltmeleri, ATC’ye yönelik iyileştirmeler ve uçaklar için çok sayıda düzeltme yer alıyor. Ayrıca, tüm uçaklar için geçerli olan pilot davranışı, aviyonik ve diğer optimizasyonlarla ilgili bildirilen sorunlar için de düzeltmeler, söz konusu bu güncellemede yer bulmuş. Yeni içerik yöneticisi menüsü, akrobatik uçaklarda kinematik ses iyileştirmeleri, uçaklarda “emniyet kemeri” ve “sigara içilmez” göstergelerine ses eklenmesi, Boeing uçakları ile ilgili yenilikler ve daha fazlası Sim Update 2’nin içeriğini oluşturan diğer maddeler.

Son olarak, güncellemenin tüm kullanıcılar için kullanıma açık olduğunu bir kez daha belirtelim. Eğer bir Xbox Series X sahibi iseniz, oyunu oynayabilmek için 2021 yazını beklemeniz gerektiğini de ekleyelim.