Anasayfa Haber Galaxy Z Flip 3, Bütçe Dostu Bir Amiral Gemisi Telefon Olabilir

Galaxy Z Flip 3, Bütçe Dostu Bir Amiral Gemisi Telefon Olabilir

Galaxy Z Flip 3

Samsung’un yeni nesil katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip 3, beklenenin aksine bütçe dostu bir akıllı telefon olabilir.

Premium segment form faktörüne rağmen, Samsung’un yeni nesil katlanabilir akıllı telefonu Galaxy Z Flip 3, tam teşekküllü bir amiral gemisi telefon olmayabilir. Bu düşüncenin ana kaynağı, GalaxyClub tarafından sızdırılan yeni bir bilgiye dayanıyor. GalaxyClub, Samsung’un yaklaşmakta olan katlanabilir akıllı telefonunun uluslararası varyantı olan SM-F720F’yi keşfetti. Ayrıca, bu model numarasının yalnızca LTE özellikli bir cihaza ait olduğunu ve bu durumun heyecan verici olmayan bazı çıkarımları olduğunu da iddia etti. Bu da Galaxy Z Flip 3 ile ilgili yalnızca LTE varyantıyla piyasaya çıkacak şeklindeki söylentilerin ortaya çıkmasına neden oluyor.

Sızdırılan bilgilerde, Samsung’un Galaxy Z Flip 3’ü 5G desteği olmayan Snapdragon 865 ile piyasaya sürebileceğine de değinilmiş. Galaxy Z Flip 2’de ise 5G destekli Snapdragon 865 Plus kullanılmıştı. Bu durum yeni nesil katlanabilir akıllı telefonun işlemci düzeyinde düşüşe gidilebileceğini gösteriyor. Bunun yanında Samsung’un Galaxy Z Flip 3’te Exynos 990 yonga setini de kullanabileceği iddia ediliyor. Bu yonga seti kullanılsa dahi yeni katlanabilir akıllı telefon, Galaxy S20 Fan Edition ile hemen hemen aynı seviyede olacak. Galaxy Z Flip serisinin bir amiral gemisi telefon serisi olduğunu düşündüğümüzde bu durum da oldukça şaşırtıcı.

Galaxy Z Flip 3

Bunun yanında, yalnızca LTE desteği bulunan bir Galaxy Z Flip 3’ün varlığının, teknoloji devinin kendi ülkesinden gelen raporlarla çeliştiğini ifade etmekte de fayda var. Zira, geçtiğimiz günlerde elde edilen raporlara göre endüstri kaynakları, Samsung’un 2021 yılında piyasaya süreceği tüm akıllı telefonların 5G bağlantısını da kapsayacağını iddia ediyordu. Eğer bu iddia gerçekse, Samsung’un Galaxy Z Flip 3’ün 5G destekli varyantını farklı bir ürün numarasıyla piyasaya sürmesi muhtemel. Samsung’un yakın zamanda oluşturmuş olduğu ürün numarası uygulamalarına göre, 5G varyantlı Galaxy Z Flip 3, SM-F721B olarak etiketlenebilir. Ancak böyle bir cihazın piyasaya sürülüp sürülmeyeceğini gelecek gösterecek.

Son olarak, Samsung’un gerçekten de 5G desteği bulunmayan bir katlanabilir akıllı telefonu piyasaya sürme planı varsa, bu telefonun 1000 $ fiyat etiketinin altında bir ücretlendirmeye tabi tutulacağını belirtelim. Ayrıca, Galaxy Z Flip 3’ün Mayıs ayı civarında piyasaya sürüleceğini de hatırlatalım.