Anasayfa Haber Katlanabilir iPhone Prototipleri Testten Geçti

Katlanabilir iPhone Prototipleri Testten Geçti

Katlanabilir iPhone Foxconn

Katlanabilir iPhone prototipleri dahili dayanıklılık testlerini başarıyla geçti.

Samsung, Xiaomi ve diğer markalar katlanabilir akıllı telefon konusunda oldukça ilerleme kaydetmiş durumda. Apple ise bu tip cihazları geliştirme konusunda geri kalmış gibi gözükse de, son gelen haberlere göre katlanabilir iPhone prototipleri dayanıklılık testini geçmiş gözüküyor.

Apple, Tayvanlı web sitesi Economic Daily News tarafından paylaşılan içeriğe göre, üzerinde çalıştığı 2 farklı mekanizmaya sahip katlanabilir telefon tasarımlarını Çin’in Shenzhen şehrindeki Foxconn fabrikasında dahili dayanıklılık testlerinden geçirdi ve testler olumlu sonuçlandı. Burada yapılan testlerde akıllı telefonların tam hali değil sadece katlanabilme mekanizmalarının test edildiği biliniyor.

Katlanabilir iPhone prototipleri
Katlanabilir iPhone

Birinci katlanabilir iPhone modeli, iki ekrana sahip ve ortada bir menteşeyle birbirleriyle bağlı şekilde tasarlanmış. Bir menteşeye bağlı iki ayrı ekranla sunulan iPhone modelini bundan önce Apple’ın aldığı patentlerde de görmüştük. Teoride katlanabilen telefon deyince herkesin aklına esnek panele sahip cihazlar gelse de, bu telefon da aynı şekilde anılıyor.

İkinci katlanabilen iPhone prototipi ise ilk prototipten farklı olarak Samsung Galaxy Z Flip’e veya Lenovo Moto RAZR’a benzeyen kapaklı bir tasarıma sahip. Bu iPhone modeli Samsung’un esnek OLED ekranına sahip olabilir. Bunun dayanağı ise 2020’nin başlarında Apple’ın Samsung’dan çok fazla sayıda katlanabilir ekran siparişinde bulunduğunu belirten eski raporlar.

Katlanabilir iPhone Prototipleri
Katlanabilir iPhone

Apple’ın katlanabilen iPhone tasarımlarından tercihini hangisinden yana kullanacağı henüz belli değil. Ama gelişmelere baktığımızda gelecekte katlanabilen bir iPhone modeli çıkacağını öngörmek yanlış olmaz. Bunu alınan patent haklarından ve gündemde kendine yer edinen haberlerden görmekteyiz.