Anasayfa Haber Google Chrome, Doğrudan HTTPS Yönlendirmesi Yapacak

Google Chrome, Doğrudan HTTPS Yönlendirmesi Yapacak

Google Chrome

Google Chrome üzerinde yapılan deneyler, yeni bir güncellemenin sinyallerini veriyor.

Google, URL protokolünü adres çubuğunda gizlemekle birlikte yıllar içinde Google Chrome için çok fazla değişiklik yaptı. Yeni keşfedilen kodlar, Google’ın Windows 10 ve diğer platformlarda Chrome’da başka bir adres çubuğu değişikliği denediğini gözler önüne seriyor.

Google, Chrome’da bulunan adres çubuğuyla alakalı yeni bir deney yaptı. Bu denemede, sitelerin HTTP yerine doğrudan HTTPS protokolü ile yüklenmesini sağlayacak değişiklikler yapıldı.

Google Chrome

Gelmesi planlanan güncellemedeki yeni özellik, tarayıcınız ile ziyaret ettiğiniz web sitesi arasında güvenli bir bağlantı kurmayı amaçlayan HTTPS protokolüyle ilgili. Normalde internet üzerinde bir web sitesini ziyaret etmek istediğinizi varsayalım. Chrome veya Chromium tabanlı Microsoft Edge, sizi girmeye çalıştığınız sitenin HTTPS sürümüne (varsa) yönlendirmeden önce ilk olarak web sitesinin HTTP sürümünü açacaktır. Bu işlemden sonra güvenli protokol olan HTTPS’ye yönlendirilirsiniz.

İşte bu yönlendirmeden kaynaklanan saniye kaybını en aza indirmek için, HTTPS desteklenen siteler direkt olarak bu güvenlik protokolüyle açılacak. Google’a göre yapılan değişiklik, adres çubuğu gezinmelerini ve ilk HTTPS yükleme performansını optimize edecek. Google, Bu işleme “Geliştirilmiş HTTPS yönlendirmesi” ismini vermiş.

Google Chrome

Google, adres çubuğunda HTTPS’nin önemini uzun zamandır sürekli olarak belirtiyor. Bunun sebebi web ortamında geleceğin HTTPS güvenlik protokolünde olması. Kullanıcı deneyimine de bakılırsa, insanlar güvenli buluğu sitelerde daha uzun süre vakit geçiriyor.

Bu güncellemenin ne zaman kullanıcılara sunulacağı ise henüz belli değil.